WK Lanaken: goede start voor Lennard de Boer bij zevenjarigen

WK Lanaken: goede start voor Lennard de Boer bij zevenjarigen

0 261
Isah Cup-kampioen Global Express (v.Oriënt Express) met Lennard de Boer

Patrik Spits heeft het winnende spits afgebeten met Bellissimo Z (v.Bamako de Muze) op het Wereldkampioenschap voor zevenjarigen. Met VDL Edgar M (v.Arezzo VDL) bleek Lennard de Boer dankzij een foutloos tweefasenparcours de beste Nederlander.

De Belg Patrik Spits heeft twee ijzers in het vuur waarmee hij sterk voor de dag kwam in de Ratina Z-hoofdring op domein Zangersheide. Behalve Bellissimo Z, waarmee hij won, is dat Jacobien van de Dwerse Hagen (v.Querlybet Hero) op de derde plek in dit eerste onderdeel. Niet alleen de Belgische ruiters maar ook de Belgische fokkerij is sterk vertegenwoordigd in de top van het klassement. Met negen paarden in de top-15 doen de Belgische stamboeken BWP (5), Zangersheide (3) en SBS (1) opvallende zaken in deze 1.40m-proef.

63 van de 189 deelnemers bleven in beide fasen foutloos, exact één-derde deel. Onder hen diverse Nederlanders, zoals Lennard de Boer met VDL Edgar M (v.Arezzo VDL). Vorige maand eindigden zij als tweede in de Isah Cup. ‘Bij het parcourslopen had ik er al wel vertrouwen in. VDL Edgar M springt eigenlijk altijd goed dus met dit parcours verwachtte ik weinig problemen. Het was een mooie openingsproef met toch wel diverse technische lijntjes. Morgen zal het nog wel wat hoger staan, ook dat is normaal gesproken geen probleem voor dit paard. We zullen het zien, het is nog een lange weg naar de finale zondag en ik heb maar één paard mee dus we gaan er voor.’ Na de Isah Cup deed de ruiter rustig aan met de voorzichtige Arezzo VDL-zoon. ‘Twee weken geleden heb ik hem één keer ZZ gestart en hij gaf me een goed gevoel dus heb ik me verder op het dressuurmatige werk geconcentreerd met hem. Mooi om hier goed van start te zijn gegaan, nu op naar morgen!’

Actuele startlijsten en uitslagen

Tekst: Jenneke Smit
Foto: Leanjo de Koster – DigiShots

Reacties