Jody van Gerwen: ‘Superblij om er weer bij te zijn’

Jody van Gerwen: ‘Superblij om er weer bij te zijn’

0 3837
Van Gerwen

In maart brak Jody van Gerwen haar been tijdens de Costa del Sol Tour in het Spaanse Mijas. Een operatie en wekenlange revalidatie volgden. Op haar allereerste wedstrijd na haar val, afgelopen weekend, viert ze alweer haar eerste succes: ze won de Grote Prijs van Montfort. Met Inebelle (BWP, v. Takashi van Berkenbroeck) was ze de snelste over het 1.40m hoge barrageparcours. Daarnaast stuurde ze Balladium (v. Heartbreaker) naar de tweede plek. Action P (v. VDL Sheraton), waarmee ze internationaal op 1.50m actief is, was het derde paard waarmee ze de finale ronde bereikte.

‘Het was echt afzien na die val’, vertelt Jody. ‘Al mocht ik al enkele dagen na de operatie de fysiotherapie oppakken, het hele herstel duurde me veel te lang! Gelukkig hielden mijn nichtje en m’n groom de paarden in vorm, maar ik kon niet wachten om weer in het zadel te klimmen.’ Dat moment kwam pas eind juni. Geleidelijk aan bouwde ze haar eigen training en die van de paarden op en afgelopen weekend was het moment aangebroken dat ze weer op concours kon.

De achtjarige Inebelle had ze vorige maand op stal gekregen. De vosmerrie had 1.30 gelopen met Abdel Saïd en ook in Montfort liep ze een keurig rondje op dat niveau met Van Gerwen. ‘Ze voelde heel goed aan en ik dacht: “Laat ik het maar proberen in de Grote Prijs”. Dat pakte dus heel goed uit. Ze is vlug van zichzelf en ik kwam niet aan haar tijd met Balladium.” Al was dit Jumping Outdoor Montfort een wedstrijd om er weer in te komen, Jody is opgelucht dat ze er weer bij is en weer lekker op concours kan met de paarden. Volgend weekend al staat een internationale tweesterren wedstrijd in Frankrijk gepland, niet lang daarna gevolgd door het CSI3* in Bonheiden.

 

Bron: Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties