GCT Parijs: Casall Ask nog lang niet uitgerangeerd

GCT Parijs: Casall Ask nog lang niet uitgerangeerd

0 177

Rolf-Göran Bengtsson had het laatste woord in de barrage van de Global Champions Tour in Parijs. Met zijn geweldenaar Casall Ask (v. Caretino) bracht hij zijn vijf naaste concurrenten – eveneens met nul op de teller over twee ronden – tot zwijgen in 38.50 seconden. Het ervaren duo kon daarmee een prijzengeld van ruim een ton opstrijken. De zeventienjarige hengst snoepte een halve seconde van de tijd van de tot dan toe leidende Simon Delestre met Hermes Ryan (v. Hugo Gesmeray). Geen thuisoverwinning dus dit keer. Ook het tweede Franse ijzer in het barragevuur, Penelope Leprevost met de hengst Vagabond de la Pomme (v. Vigo d’Arsouilles) was niet snel genoeg. De combinatie werd derde met een foutloze beslissende omloop in 39.12 seconden. Vierde Bassem Mohammed uit Qatar met het oude succespaard van Gert-Jan Bruggink, Dejavu (v. Heartbreaker). Scott Brash streek het vierde geld op. Niet met de nog niet fitte Hello Sanctos of Hello Forever, maar met de merrie Ursula XII (v. Ahorn). De allersnelste in de barrage was publiekslieveling Mathieu Billot. De relatief onbekende Fransman zette de snelste tijd op de chronometer, maar zijn SF-hengst Shiva d’Amaury (v. For Pleasure) deed een balk in het zand rollen. Een zesde plek was al dat restte.

Vlak na de barragekandidaten eindigde Harrie Smolders op een mooie zevende plek met Don VHP Z (v. Diamant de Semilly). In de eerste omloop viel een balk, maar de tweede ronde verliep vlekkeloos, nog altijd goed voor 6.400 euro.
Ook Leopold van Asten met VDL Groep Zidane N.O.P. (v. Heartbreaker) eindigde nog in de prijzen, met vier strafpunten in het eerste en acht in het tweede parcours.

Uitslag Global Champions Tour Parijs.

Foto: Global  Champions Tour

Reacties