Spannende Rolex Grand Prix tijdens CHIO Aken

Spannende Rolex Grand Prix tijdens CHIO Aken

0 170
World Equestrian Festival Aachen

HOE-10-2016-934x1238Nick Skelton, Christian Ahlmann en Scott Brash hebben het al eens voor elkaar gekregen, maar wie gaat hem dit jaar winnen? De Rolex Grand Prix in Aken.  Sinds de start van 2013 komt de top van de springwereld bij elkaar op die befaamde wedstrijd in de Rolex Grand Slam te winnen. Vorig jaar ging de prijs naar het levende legende Scott Brash. Met 40.000 paar ogen op hem gericht wist hij met Hello Sanctos de snelste tijd neer te zetten. 2015 was sowieso al het jaar van Brash, in september won hij de GP in Calgary. De toen nog maar 30-jarige ruiter was de eerste die de Rolex Grand Slam won. Hoefslag bezocht Scott Brash enkele weken geleden op zijn thuisbasis. Toen was hij nog in de veronderstelling dat hij Hello Sanctos op tijd klaar zou hebben voor Rio. Deze week werd bekend, dat dat geen haalbare zaak blijkt te zijn. Lees het complete interview met Scott Brash in Hoefslag Magazine juli. Ben geen abonnee? Geen probleem, je koopt je losse exemplaar in de winkel of online.

Kanshebbers voor dit jaar zijn onder andere de Zwiterse Steve Guerdat, hij won in december voor de derde maal de GP van Genève. Dat deed hij in het zadel van Nino des Buissonnets, het paard waarmee hij individueel goud won tijdens de Spelen van 2012. Guerdat heeft zijn zinnen gezet op de winst: ‘De Rolex Grand Slam is fascinerend, ik ben enorm gemotiveerd voor een nieuwe zege in Aken.’

De Zwitsere ruiter maakt een goede kans, gezien zijn resultaten het afgelopen seizoen. In Aken komt de top van de wereld bij elkaar, waardoor het nog spannend kan worden. Wie van de ruiters beschikt over stalen zenuwen om in de ring onder het oog van een zinderend publiek te presteren? Wie weet de snelste tijd neer te zetten in de sportieve arena in de Rolex Grand Slam tijdens het CHIO Aken? De wedstrijd is op 17 juli.

Foto: Rolex Grand Slam of Show Jumping/Andreas Steindl

Reacties