LGCT Chantilly of Nations Cup Rome?

LGCT Chantilly of Nations Cup Rome?

0 261

Twee vijfsterren wedstrijden staan er de komende dagen op het programma voor de springruiters: in Chantilly is een editie van de Longines Global Champions Tour (LGCT), terwijl Rome belangrijk is in het kader van de Nations Cup. De keus is dus: het grote geld van de LGCT of de eer en vooral de punten in de Nations Cup?

De bekende namen uit de LGCT-serie trekken naar Frankrijk: Scott Brash, Ludger Beerbaum, Christian Ahlmann, Bertram Allen, Rolf Göran Bengtsson en de winnaar in Chantilly van vorig jaar, Gregory Wathelet met Conrad de Hus. In Chantilly komen voor ons land Leopold van Asten, Marc Houtzager, Kevin Jochems en Roosje Brouwer in de ring.

Maar met name de landen die voor de punten springen in Rome, sturen hun sterkste teams. Rome wordt ook wel als een kleine generale repetitie voor Rio gezien, omdat het rond deze tijd al warm is in de Italiaanse hoofdstad en er op een zelfde bodem wordt gesprongen. Van de teams die zich hebben gekwalificeerd bestaat het grootste deel uit combinaties die ook op de shortlist staan voor Rio.

Groot-Brittannië heeft Ben Maher, Jessica Mendoza en de drie Whitakers op de lijst staan voor Rome. Voor Frankrijk komen -ondanks de concurrentie van de GCT-wedstrijd in hun thuisland- met een sterk team: Roger Yves Bost, Simon Delestre, Penelope Leprovost, Kevin Staut en Philippe Rozier. De ploeg van de Verenigde Staten is eveneens ijzersterk, met Kent Farrington, Laura Kraut, Beezie Madden, Callan Solem en McLain Ward. Voor Zweden staan Malin Baryard-Johnsson, Peder Fredricson, Helena Persson, Henrik von Eckermann en Petronella Andersson opgesteld. Alleen de Duitse ploeg is niet op volle oorlogssterkte aanwezig. Marcus Ehning en Marco Kutscher staan wel op de shortlist voor Rio, maar collega’s Mario Stevens, Patrick Stühlmeyer, Niklas Krieg en Marcel Marschall niet. De Italiaanse coach heeft uiteraard wel de keus uit de beste combinaties; alle topruiters staan in het gastland op de startlijst.

Rob Ehrens zal op het laatste moment besluiten welk viertal hij de ring in stuurt: Jeroen Dubbeldam, Gerco Schröder, Harrie Smolders, Maikel van der Vleuten en Jur Vrieling. Alle ruiters hebben hun beste paarden mee en dan hebben we het natuurlijk over SFN Zenith N.O.P., Glock’s Cognac Champblanc N.O.P., Emerald N.O.P., VDL Groep Verdi TN N.O.P. en VDL Zirocco Blue N.O.P. (foto).

Samen met Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland en Italië springt Nederland op het Piazza di Siena voor de punten.

 

Deelnemers aan het CSIO5* in Rome.
Deelnemers CSI5* LGCT Chantilly.

Foto: Remco Veurink

Reacties