Nederland aan kop richting Nations Cup Rome

Nederland aan kop richting Nations Cup Rome

0 120

De Furusiyya Nations Cup zal deze week in de Italiaanse hoofdstad verreden worden. Op dit moment is Nederland leidend in de klassering van Europa Divisie 1, en ook in Rome zullen wij ook goed vertegenwoordigd zijn.

Bondscoach Rob Ehrens heeft besloten zijn team samen te stellen uit de Olympische selectie: Jeroen Dubbeldam met SFN Zenith N.O.P. (v. Rash R), Maikel van der Vleuten met de KWPN-hengst VDL Groep Verdi TN N.O.P. (v. Quidam de Revel), Harrie Smolders met de KWPN-erkende hengst Emerald N.O.P. (v. Diamant de Semilly), Jur Vrieling met de KWPN-hengst VDL Zirocco Blue N.O.P. (v. Mr.Blue) en Gerco Schröder met Glock’s Cognac Champblanc N.O.P. (v. Clearway).

“Na Rome maak ik mijn team voor Rotterdam bekend. Dat hangt af van de vorm van de paarden. Daarna gaan we nog naar Falsterbo en is vrijdag 15 juli de landenwedstrijd in Aken.” aldus de chef d’equipe. In Rome kunnen Nederland, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië en de thuisruiters van Italië nog punten verzamelen voor de competitie. Ook de andere landen vaardigen hun goede paarden af naar Rome, zo staan onder andere Cortes ‘C’, HH Carlos Z, Cornado NRW en Chacco Gold op de lijst van opgegeven paarden.

Foto: Remco Veurink
Bron: Hoefslag

 

Reacties