29-jarige Olympiër King Darco overleden

29-jarige Olympiër King Darco overleden

0 151

De BWP-ruin King Darco (Darco x Flugel van la Roche), een van Ludo Philippaerts, is overleden, op 29-jarige leeftijd. Fokker Eddy Hermans uit Zutendaal heeft de beslissing moeten nemen om hun topper te laten inslapen.

‘Wat gaan we hem missen! Na 29 jaar hebben we afscheid moeten nemen van King Darco, onze King waar we ongelofelijk veel mee hebben meegemaakt. Zoveel plezier hebben we van hem gehad. Wereldspelen, Olympische Spelen en nog zo veel meer. Maar nu was het tijd voor hem, tijd om te gaan, het ging niet meer. Lieve King dank je wel voor alles wat je ons gegeven hebt’, aldus Eveline Hermans op facebook.

Ludo Philippaerts kreeg King Darco in 1995 ter beschikking van de familie Hermans. Meteen volgde het ene succes na het andere. Ze wonnen samen de Grote Prijzen van Porte de Versailles in Parijs en Helsinki. In datzelfde jaar was er ook winst in de Wereldbeker van Oslo en de landenwedstrijd van Kiskunhalas. Dat jaar was er ook een zesde plaats op het Europees kampioenschap in Sankt Gallen.

In 1996 wonnen Philippaerts en King Darco het Belgisch kampioenschap. Er was dat jaar ook een tweede plaats in de Grote Prijzen van de Wereldbeker wedstrijden van Parijs en Londen. Zij namen toen ook deel aan de Wereldbeker finale van Genève, wat een tiende plaats opleverde. Op de Olympische Spelen van Atlanta eindigde het duo op de twintigste plek, waarmee hij de tweede Belg was (Jos  Lansink werd met Carthago Z elfde). Een jaar later zette het duo haar erelijst voort. Zij wonnen in 1997 de Grote Prijs van Eindhoven en op het Belgisch kampioenschap werden ze vierde.

King Darco bracht zijn pensioen door bij de familie Hermans.

Bron: Equnews
Foto: FEI/Philippaerts

 

Reacties