Gerco Schröder: ‘Glock’s London klaar voor rustige rentree’

Gerco Schröder: ‘Glock’s London klaar voor rustige rentree’

0 798
Gerco Schröder

Op het hem welbekende terrein, rondom BWG Stables van de broers Schröder in Tubbergen, maakt een grote naam zijn langverwachte wedstrijdrentree. Glock’s London N.O.P.  Ruiter Gerco Schröder: ‘London is er aan toe om weer opgebouwd te worden. Hij voelt tijdens de training goed en fris aan en het is mooi dat we op deze thuiswedstrijd kunnen beginnen. Langzamerhand zullen we hem dan meenemen naar wat grotere parcoursen.’ De veertienjarige voshengst van Nabab de Reve komt donderdag a.s.voor het eerst in de ring, in een éénster-rubriek, een parcours van 1.30m.

Na het behalen teamgoud op de WEG in Normandië en winst in de Nations Cup in Barcelona in 2014 kreeg de zoon van Nabab de Reve lange tijd vakantie. Vorig jaar kwam de hengst in het outdoor seizoen één keer in actie, eveneens op een éénster wedstrijd. In Ommen reed Gerco hem rustig rond in twee 1.25m-parcoursen. Daarna verscheen Glock’s London N.O.P. echter niet meer in de ring.

In Tubbergen rijdt Gerco ook in het CSI1* met Enorm, een zevenjarige Tangelo van de Zuuthoeve. In de tweesterren rubrieken gaat hij van start met Glock’s Zaranza (v. Karandasj), Glock’s Ludwig (v. Ludwigs As) en Glock’s Debalia (v. Numero Uno). Gerco’s toppaard Glock’s Cognac Champblanc N.O.P. (v. Clearway) is weer op stoom. Na het CSI5* in Basel in januari mocht hij het een paar maanden kalm aan doen. In Shanghai, ruim twee weken geleden, kwam hij weer in de ring. Over twee weken gaat hij mee om samen met de rest van het ‘A-team’ van Rob Ehrens deel te nemen aan de CSIO5* Nations Cup in Rome.

Het internationale concours Jumping Schröder Tubbergen biedt topsport op CSI1* en CSI2* niveau. Het concours kent een uitgebreid programma, van rubrieken voor de basissport, vier- tot en met zevenjarige springpaarden, nationale springrubrieken en zondag, als hoogtepunt, de Glock Grand Prix van Tubbergen (1.45m). Vorig jaar won Willem Greve deze belangrijkste wedstrijd van het evenement.

Op facebook Fanpage Gerco Schröder een happy ruiter en paard!

Alles over Jumping Schröder Tubbergen.
Startlijsten en uitslagen Jumping Schröder Tubbergen.

Bron: Hoefslag
Foto: Remco Veurink

 

Reacties