Splinternieuwe Land Rover voor Vrieling

Splinternieuwe Land Rover voor Vrieling

0 69

Het was zaterdag een vruchtbare dag voor Jur Vrieling tijdens Jumping Mechelen. ’s Ochtends won de wereldkampioen al het 1.45m voor Belgisch gefokte paarden met zijn jonge toptalent Flash Dance van Kalevallei (v. Kashmir van Schuttershof). In de open hengstencompetitie over 1.45m stuurde hij de tienjarige Zavall VDL (v. Casall) ook nog eens in 39.64 seconden naar de tweede plaats, waarmee de combinatie alleen nog de Brit Joe Clee en Utamaro d’Ecaussines (v. Diamant de Semilly) boven zich moest dulden.

De kers op de taart kwam echter in de Land Rover Masters, waarin Vrieling het in de vijfde omloop opnam tegen Fransman Simon Delestre. Jur stuurde de KWPN gekeurde VDL Zirocco Blue N.O.P (v. Mr. Blue) in 35.60 seconden naar de zege, terwijl Delestre en Csarina de Fuyssieux (v. Casario II) in 36.09 seconden goed waren voor de tweede plaats. Een mooie opsteker voor Vrieling, die in overleg met eigenaar VDL Stud onlangs zijn topper VDL Bubalu met wedstrijdpensioen liet gaan, maar in Zirocco Blue een waardige vervanger heeft gevonden.

Olivier Philippaerts, gisteren nog goed voor de titel in het Vlaams kampioenschap, gaf na een springfout op en was daarom goed voor de derde plaats, voor Daniel Deusser en de talentvolle Air Pia VG Z (v. Air Jordan Z). Pieter Devos en Dylano (v. Cento Lano) maakten de top vijf compleet.

Klik hier voor uitslagen.

Foto: Remco Veurink

Vergelijkbare artikelen

Reacties