Gouden paard in ’s Heerenbroek *video*

Gouden paard in ’s Heerenbroek *video*

0 97

Hoefsmid Kwakkel in ‘s-Heerenbroek heeft flink verdiend aan een merrie die hij ooit voor weinig geld kocht van Henk Dubbeldam, de oom van Jeroen Dubbeldam. Het paard werd voor 750 euro verkocht omdat de merrie maar niet drachtig werd. Zo anders verliep dat toen het dier in de weilanden langs de IJssel in ‘s-Heerenbroek rondliep. De merrie La Carla H (Emilion x Boreas) kreeg in totaal vijf veulens, één van Hold up Premier, één van Sheraton en drie van Cantos. Don Quichot bracht vorig jaar 60.000 euro op in de Expo Talent Sale en afgelopen weekend werd er bij de veiling in Drachten 70.000 euro geboden voor een ander jong paard, E.La Carla H.

Volgens Kwakkel is het een kwestie van geluk dat de merrie bij hem wel drachtig werd en dat de nakomelingen in perfecte conditie verkeren. De veulens maakte hij zelf zadelmak. Het paard dat in Drachten werd geveild gaat naar Koeweit. Het andere paard is door een Italiaan gekocht.

Op stal in ‘s-Heerenbroek staat nog één nakomeling. Kwakkel verwacht dat dit paard ook een flink bedrag gaat opleveren. Maar het dier veilen is nog niet aan de orde.

Meer nakomelingen kan merrie La Carla H niet meer krijgen. Het paard is dood. In het weiland langs de IJssel kreeg het dier een flinke trap van een ander paard en brak een schouderblad. Een veearts heeft de merrie in laten slapen.

RV Oost/Hoefslag

Vergelijkbare artikelen

Reacties