Maher aangeklaagd voor fraude

Maher aangeklaagd voor fraude

0 71

Naar verluidt wordt Ben Maher aangeklaagd voor het maken van ‘geheime winsten’ bij de verkoop van paarden namens zijn oude eigenaren van Quainton Stud. Maher kocht en verkocht paarden namens Mike en Emma Philips, die ook deels eigenaar zijn van zijn olympische paard Tripple X. Het echtpaar beweert dat Maher gesjoemeld heeft met de prijzen die hij hen doorgaf. Zo zou hij verteld hebben dat hij het paard Tackeray naar de Verenigde Staten had verkocht voor $ 500.000, terwijl dat in werkelijkheid $ 850.000 zou zijn.

‘700.000 pond achterover gedrukt’

Verder zou Maher op een factuur een bedrag van $ 50.000 vermeld hebben voor bemiddelingskosten. Ook gaat het om verborgen winsten voor Quainton Quirifino (€ 10.000), Awanti (€ 50.000), Vigolo (€ 126.000), Robin Hood (£ 80.000) en Wonderboy (£ 222.496). In totaal gaat het dus om de lieve som van bijn 700.000 pond die de ruiter achterover gedrukt zou hebben. Als de rechter Maher inderdaad schuldig acht aan fraude, moet hij deze kosten vergoeden plus nog eens hetzelfde bedrag betalen voor de boete en de rechtbankkosten. De familie Philips was trouwens ook van plan om Tripple X te verkopen.

Familielid

Emma Philips: ‘Het is nu aan de rechter wat er verder gaat gebeuren. We vinden deze situatie heel triest, omdat we altijd fijn en succesvol hebben samengewerkt met Ben.’ Maher reed sinds 2005 voor Quainton Stud in Buckingshire en werd volgens Emma door hen behandeld als een familielid. ‘We deden er alles aan om de omstandigheden optimaal voor elkaar te hebben. Dat heeft geleid tot fantastische successen, zoals teamgoud op de Olympische Spelen van vorig jaar. Dat dit nu gebeurt doet ons heel erg pijn.’

Horseandcountry.tv/Hoefslag

Reacties