Zweedse amazone krijgt boete wegens mishandeling

Zweedse amazone krijgt boete wegens mishandeling

De Zweedse springamazone Linn Z, winnares van het Zweedse kampioenschap van 2011 en momenteel woonachtig in Duitsland, moest zich 5 maart jongstleden voor de rechter verantwoorden wegens mishandeling van haar paard Graf Magna. Tijdens een wedstrijd in Verden zou de amazone haar paard flink bewerkt hebben met sporen en zweep, waarbij de merrie verwondingen zou hebben opgelopen. Ondanks dat een aanwezige veterinair de verwondingen niet kon bevestigen besloten omstanders aangifte te doen.

Rechter Jörg Barré acht na een proces van twee dagen bewezen dat Linn Z. zich inderdaad schuldig heeft gemaakt aan mishandeling van haar paard. Dit meldt de Weser-kurier. Hij veroordeelde haar tot een boete van 3200 euro, waarmee hij nog hoger zat dan de eis van 1600 euro. Volgens Barré gaat het in dit geval om een amazone met een voorbeeldfunctie en is het daarom belangrijk duidelijk te maken dat mishandeling van zowel mens als dier flink bestraft dient te worden.

Het is nog onzeker of Linn Z. in hoger beroep gaat tegen deze uitspraak. Haar advocaat doet hierover nog geen mededelingen.

Reacties