17 jaar celstraf voor paardenhandelaar Mario van Gerwen

17 jaar celstraf voor paardenhandelaar Mario van Gerwen

0 9745

Paardenhandelaar Mario van Gerwen is door de Engelse rechtbank schuldig bevonden aan cocaïnesmokkel. Hiervoor is hij veroordeeld tot een celstraf van 17 jaar. Van Gerwen werd in juli vorig jaar aangehouden in de havenplaats Dover. Toen werd er 50 kilo cocaïne in zijn vrachtwagen aangetroffen.

Volgens de Engelse rechter zou Van Gerwen een deel van de winst van de cocainesmokkel gebruiken om de springcarrière van zijn dochter te financieren.

Anderhalf jaar geleden werden er ook al eens drugs in Van Gerwens paardenwagen aangetroffen, maar toen werd hij nog door een jury vrijgesproken.  Van Gerwen beweert dat hij gedwongen is om cocaïne van Nederland naar Engeland te smokkelen.

De rechter gaat in zoverre met Van Gerwen mee dat Van Gerwen slechts een koerier is en geen spil in een de organisatie van drugssmokkel.

Van Gerwen liep in juli vorig jaar tegen de lamp toen hij in Dover aankwam met een vrachtwagen met twee paarden erin waarvoor hij geen goede reden kon geven dat ze naar Engeland vervoerd werden. Politieonderzoek in de vrachtwagen leidde toen tot de vondst van 50 kilo cocaïne in de tussenwand van de vrachtwagen.

In de woning van Van Gerwen in het Limburgse Limbricht vond de Nederlandse politie een geldbedrag van 270.000,- cash.

Volgens de Engelse rechter heeft de succesvolle –maar dure–internationale springcarrière van Van Gerwens dochter ervoor gezorgd dat Mario van Gerwen van het rechte pad is gegaan.

‘Dat is een heel dure aangelegenheid, ondanks sponsorgelden en inkomsten uit prijzengeld, de manege en de paardenhandel. Ik ben ervan overtuigd dat haar carrière in ieder geval een deel van uw motivatie is geweest om in deze handel betrokken te raken.’

Van Gerwens dochter zou niet van de drugssmokkel van haar vader op de hoogte zijn geweest, aldus de rechter. ‘Ik heb niet het idee dat hij haar heeft laten weten waar hij zich mee bezig hield. Ze is een onschuldig slachtoffer in deze en ze zal eronder lijden.’

Lees meer op KentOnline en The Sun

Reacties