Sportprogramma The Dutch Masters 2021 gaat door

Sportprogramma The Dutch Masters 2021 gaat door

Rolex
Denis Lynch - Chablis The Dutch Masters - Indoor Brabant 2019 © DigiShots

De organisatie van The Dutch Masters heeft besloten het sportprogramma van The Dutch Masters 2021 door te laten gaan. Er zullen slechts 60 ruiters afreizen naar ‘s-Hertogenbosch en uitsluitend de Wereldbekerkwalificatie dressuur en CSI5* rubrieken zullen plaatsvinden.

“Het gros van de ruiters verblijft al enige tijd in Europa. Ze worden dagelijks getest en hotels richten aparte afdelingen voor hen in”, vertelt directeur Marcel Hunze.

Publiek

Gezien de huidige omstandigheden zal The Dutch Masters zonder publiek en in aangepaste vorm plaatsvinden. Toch zal het voor iedereen uitgebreid te volgen zijn via diverse media en tv-uitzendingen.

“Het is belangrijk voor de paardensport dat we weer topwedstrijden kunnen houden”, reageert NOC*NSF. TeamNL sporters moeten zich gaan voorbereiden op de Olympische en Paralympische Spelen. Dat geldt zeker voor de paardensport, waar niet alleen de ruiters, maar ook de paarden in topvorm moeten zijn.”

Afgelasting 2020

De kostenpost van de late afgelasting in 2020 is volgens Hunze dankzij partners beperkt gebleven tot enkele tonnen. “Als we niet zoveel steun hadden gekregen van sponsoren en andere partners was het een miljoenenstrop geworden. Daarom vinden we het voor iedereen die The Dutch Masters een warm hart toedraagt, belangrijk dat de editie van 2021 doorgaat.”

Samenwerking Rolex

Hoofdsponsor Rolex heeft de samenwerking met The Dutch Masters voor lange termijn verlengd. Het Zwitserse horlogemerk is sinds 2014 als partner verbonden aan The Dutch Masters.

Sinds 2018 maakt The Dutch Masters onderdeel uit van de prestigieuze Rolex Grand Slam of Show Jumping samen met drie van ‘s werelds beste concoursen: CHIO Aken in Duitsland, CSIO Spruce Meadows ‘Masters’ in het Canadese Calgary en CHI Genève in Zwitserland.

Programma

The Dutch Masters staat gepland van 12 tot en met 14 maart 2021.

Zie hier het programma van 2021.

 

Bron: The Dutch Masters / BD

Foto: Digishots

 

Reacties