Sportcarrière Sezuan gaat vanaf de zomer voor

Sportcarrière Sezuan gaat vanaf de zomer voor

Sezuan, Patrik Kittel
Patrik Kittel met Sezuan

De hengst Sezuan is dit dekseizoen  slechts tot eind mei beschikbaar voor de fokkers. Daarna krijgt zijn sportcarrière onder Patrik Kittel voorrang, meldt Gestüt Peterhof.

De drievoudig wereldkampioen wordt door Kittel voorbereid op zijn Grand-Prix-debuut. ‘Sezuan heeft al veel gedaan met zijn slechts negen jaar, zowel in de sport als in de fokkerij,’ aldus de eigenaren, die aangeven de beslissing in het belang van het paard te hebben genomen. ‘We hebben de hengst altijd weloverwogen en spaarzaam ingezet.’

Begrip van de fokkers

Gestüt Peterhof hoopt op begrip van de fokkers ‘We zijn uiteraard blij met de aanhoudend grote vraag van fokkers uit binnen- en buitenland, maar vanaf de zomer moet Sezuan zich volledig richten op de sport. Wel is er voldoende diepvriessperma beschikbaar.’

Kampioenshengst

De zoon van Blue Hors Zack was in zijn geboorteland Denemarken kampioenshengst en hij schreef drie maal het WK voor jonge dressuurpaarden op zijn naam. Dorothee Schneider leidde hem op tot Lichte-Tour-niveau en noteerde in die klasse percentages boven de 80 procent.

Eind 2017 nam Patrik Kittel de teugels van de hengst over.

Van Sezuan staan al vijftien goedgekeurde hengsten geregistreerd, waaronder vice-kampioen Secret, de door Gestüt Peterhof gefokte Oldenburger premiehengst Sam en de hengst So Unique, die op de veiling in Hannover 650.000 euro opbracht.

Bron: gestuet-peterhof.de

Foto: Tanja Becker

Reacties