Sportcarieré van Sezuan krijgt voorrang

Sportcarieré van Sezuan krijgt voorrang

Sezuan, Patrik Kittel
Patrik Kittel met Sezuan

De hengst Sezuan is dit dekseizoen niet beschikbaar voor de fokkers. Zijn sportcarrière onder Patrik Kittel krijgt voorrang, meldt Gestüt Peterhof.

De drievoudig wereldkampioen wordt door Kittel voorbereid op zijn Grand-Prix-debuut. ‘Sezuan heeft al veel gedaan met zijn slechts negen jaar, zowel in de sport als in de fokkerij,’ aldus de eigenaren, die aangeven de beslissing in het belang van het paard te hebben genomen. ‘We hebben de hengst altijd weloverwogen en spaarzaam ingezet.’

Begrip van de fokkers

Gestüt Peterhof hoopt op begrip van de fokkers.
Sezuan zal de veeleisende dubbele klus voor zowel sport als fokkerij niet doen, we willen dat hij zich volledig concentreert voor de verdere dressuuropleiding en hij zal daarom alleen beschikbaar zijn via diepvries sperma in 2019. Een beslissing die we niet gemakkelijk vinden, maar wat zeker in het belang van de hengst is “, zegt Gestüt Peterhof.

Kampioenshengst

De zoon van Blue Hors Zack was in zijn geboorteland Denemarken kampioenshengst en hij schreef drie maal het WK voor jonge dressuurpaarden op zijn naam. Dorothee Schneider leidde hem op tot Lichte-Tour-niveau en noteerde in die klasse percentages boven de 80 procent.

Eind 2017 nam Patrik Kittel de teugels van de hengst over.

Van Sezuan staan al vijftien goedgekeurde hengsten geregistreerd, waaronder vice-kampioen Secret, de door Gestüt Peterhof gefokte Oldenburger premiehengst Sam en de hengst So Unique, die op de veiling in Hannover 650.000 euro opbracht.

Zie ook: Sportcarrière Sezuan gaat vanaf de zomer voor

Bron: horse2rider

Foto: Archief

Reacties