Sport A norm voor twee combinaties tijdens kwalificatiedag IJslandse paarden

Sport A norm voor twee combinaties tijdens kwalificatiedag IJslandse paarden

Inge Frieling Timbiltá frá Stjórnarhofi
Lutra Photos

Veertig combinaties verschenen aan de start van de kwalificatiedag voor het NK met IJslandse paarden bij Stoeterij Fitjar in Noord-Sleen. De zeer ervaren Inge Frieling liet met de merrie Timbiltá frá Stjórnarhofi een indrukwekkende T2 töltproef zien, waarmee ze verdiend 1ste werd.

“Best spannend en niet helemaal vlekkeloos” reageert Frieling. Ze gaf met een prima score van 6,33 haar visitekaartje af voor het verdere wedstrijdseizoen.

NK in Exloo

De kwalificatiedag was toegankelijk voor sport A en sport B ruiters. Combinaties (sport B) die op deze dag de sport A norm behaalden, konden dezelfde dag nog starten in de sportklasse A. Volgens de organisatie een mooie voorbereiding op het NK, dat van 12 t/m 14 juli in Exloo wordt verreden.

Ook Pim van der Sloot liet een zeer indrukwekkende T1 töltproef zien met de door hemzelf opgeleide Mynt frá Fléttuvöllum. De 8-jarige merrie werd gefokt door Saskia Rensen en Anton van Kamp. “Ze is bezig aan haar derde wedstrijdseizoen en nog volop in ontwikkeling,” vertelt Van der Sloot.

Met een score van 6,53 werd de combinatie overtuigend eerste, vóór Cunera Rauwerda met Geysir frá Skoti en Vera van Praag Sigaar met Fitja-Hljómur frá Oddhóli.

F1 vijfgangenproef

De mooie, stabiele vijfgangenproef van Aly van der Veen-de Boer en Njóli frá Oddhóli leverde een score van 5,80 en de 1ste plaats op. In deze proef tellen de punten voor de telgang en de tölt dubbel.

Rena Holthaus-Bosma, de Nederlands Kampioen in de F2 (vijfgangenproef sportklasse B) van 2018, veroverde met Seifur frá Hrauni (score 5,70) de 2de plaats.

Sport A norm

Twee combinaties behaalden de sport A norm en mogen voortaan uitkomen in de hoogste sportklasse. Annette van Vollenhoven noteerde met Fönix von Berlar een puntentotaal van 6,1 in de V2 viergangenproef sportklasse B. Dat is boven de norm van 6,0.

Anna Brüggemann eindigde nipt boven de norm voor de sportklasse A (die is 5,8) met Hafberg frá Hólum. Ze noteerde een puntentotaal van 5,87 in de F2 vijfgangenproef sportklasse B.

Fitjar Kwalificatiedag

Deze kwalificatiedag was speciaal georganiseerd in Noord-Nederland om ruiters de mogelijkheid te bieden én de sportklasse A norm te behalen én de proef in deze zwaarste sportklasse dezelfde dag nog te rijden.

Bron: nsijp.nl

Foto:  Lutra Photos

Reacties