Sponsoring Provincie Gelderland samen met Glock roept vraagtekens op

Sponsoring Provincie Gelderland samen met Glock roept vraagtekens op

0 1970
Glock
Glock

De oppositiefracties van de Provinciale Staten Gelderland zetten hun vraagtekens bij de sponsoring van Provincie Gelderland van hippische evenementen. Niet zozeer de hippische evenementen vormen het struikelblok, echter het feit dat er samen met een wapenhandelaar (Glock) wordt gesponsord, en de vlaggen van de provincie en de wapenhandelaar naast elkaar wapperen op de evenementen is iets waar de oppositiefracties moeite mee hebben.  Zo meldt de Gelderlander op haar website.

Twee miljoen

Gelderland sponsort sinds enkele jaren topsportevenementen.  In de afgelopen jaren ging er twee miljoen euro naar de hippische sport. Het NK Dressuur in Ermelo en Outdoor Gelderland op Papendal krijgen jaarlijks tienduizenden euro’s van de provincie. De Oostenrijkse wapenfabrikant Glock is ook sponsor van het NK Dressuur en steunde tot vorig jaar ook Outdoor Gelderland.

Inhoudelijk geen relatie

Daarnaast is Glock als sponsor en liefhebber van de Nederlandse dressuur- en springsport van enorm belang, aangezien zowel dressuurruiters Hans Peter Minderhoud als Edward Gal, alsmede springruiter Gerco Schröder dankzij Glock goed in het zadel zitten van hun toppaarden. De KNHS reageert in dit artikel dan ook dat zij het probleem niet zien. ‘De associatie met Glock als wapenfabrikant snappen wij wel, maar er is inhoudelijk geen relatie met wapens, maar met de privéstal van de familie Glock’, zo meldt een woordvoerder van de KNHS in het artikel van de Gelderlander.

Lees het complete artikel

Bron: De Gelderlander

Foto: Remco Veurink

Reacties