‘Vreselijk dat ex-teampaard Norte nu geveild wordt’

‘Vreselijk dat ex-teampaard Norte nu geveild wordt’

0 3244
Norte, Jose Antonio Garcia Mena
Norte en Jose Antiono Garcia Mena (foto: Remco Veurink)

Komende zondag wordt Norte, de 18-jarige PRE-hengst waarmee Jose Antonio Garcia Mena ooit deel uitmaakte van het Spaanse team, geveild. Vrienden van zijn ex-ruiter zijn nu een crowdfundingsactie gestart om Norte en Garcia Mena te herenigen. Dat meldt Eurodressage.

Al drie jaar met pensioen

Yeguada Lovera heeft de 18-jarige schimmelhengst opgegeven voor de veiling. Daar zullen ook nog een aantal jonge paarden geveild worden. De hengst is al sinds 2015 met pensioen, omdat hij niet fit kon blijven. Hij stond ter dekking op Yeguada Lovera in het Spaanse Cordoba.

Vrienden van Jose Antonio Garcia Mena zijn nu een crowdfundingsactie gestart. Ze willen zo de hengst kopen op de veiling, en hem een mooi pensioen gunnen bij zijn ex-ruiter.

‘Norte verdient een mooi pensioen’

Luz Bella Lendinez vertelt aan Eurodressage: ‘Veel mensen binnen de Spaanse dressuurwereld vinden het een vreselijk idee dat Norte geveild wordt. We vinden dat hij een mooi pensioen verdient, daar kan je met zo’n veiling niet zeker van zijn. We hebben dus een crowdfundingsactie gestart om zo geld in te zamelen. Daarmee willen we Norte kopen en hem herenigen met Jose. Die kan hem het pensioen geven dat hij verdient.’

Als het ingezamelde geld niet voldoende blijkt om de hengst te kopen, zal het gedoneerd worden aan de Spaanse Para Equestrian-vereniging, waarmee Garcia Mena al vaker samenwerkte. De actie loopt intussen zeven dagen, en er is al meer dan 1000 euro ingezameld.

Vaste waarde

Norte en Jose Antonio Garcia Mena waren een vaste waarde in het Spaanse dressuurteam. Ze zetten een sterkte prestatie neer op de Wereldruiterspelen in Lexington (2010), waar ze de best scorende Spaanse combinatie waren na Munoz en Fuego. Kort na het CDI Vejer in maart 2011 raakte Norte ernstig geblesseerd. Pas twee jaar later maakte hij zijn comeback, opnieuw op het CDI Vejer.

In 2013 won Norte de Spaanse Grand Prix-kampioenschappen, en hij vertegenwoordigde Spanje op het EK in 2013, de Wereldruiterspelen in 2014 en het EK in 2015.

Bron: Eurodressage

Foto: Remco Veurink

Reacties