Sophie van Norel: “80% op ons debuut had ik niet verwacht”

Sophie van Norel: “80% op ons debuut had ik niet verwacht”

Sophie van Norel - Giovanni -Foto: Wilma Frentz

Sophie van Norel(12) maakte haar Children debuut met Giovanni (v. Oscar) tijdens het onderlinge Subtop meetmoment in Nunspeet. De jonge amazone wist direct een top score op het scorebord te noteren door maar liefst 80,63% bijeen te rijden.

Debuut

Ze vertelt enthousiast “Het ging wel goed maar deze score had ik niet verwacht. Het was pas de eerste keer en ik rij nog niet zo lang op Gio. De middendraf vond ik zelf echt heel goed gaan en het galopgedeelte liep hij ook fijn door. Hij bleef heel mooi stabiel in de aanleuning en de eenvoudige wissels waren ook fijn doorgesprongen. De zijgangen doet hij met veel gemak.”

Hoge cijfers

De amazone kreeg een 10 voor de laatste lijn met het afwenden en groeten. De protocollen waren gevuld met veel negens en leuk jurycommentaar. “Dat vond ik wel heel erg gaaf. De jury vond ons een mooie combinatie en Gio een stoer paard. Ze zeiden dat ik er netjes op zat en dat ik goed had gereden” vertelt de twaalfjarige amazone.

Droom

“We hebben Gio als veulen gekocht van een vaste klant en hij is opgeleid door Stefanie Waaijenberg. Ze rijdt ook andere paarden voor ons en helpt mij ook vaak met rijden. Ze gaat ook mee naar de lessen bij Joyce Heuitink en ik ben haar daar heel dankbaar voor. Gio is een heel braaf en goudeerlijk paard. Hij zal je nooit een vlieg kwaad doen en is in de omgang en onder het zadel ook heel rustig. Ik rij hem nog niet zo lang dus dit was wel echt een droom debuut” vertelt van Norel.

Toekomst

“We willen graag meer Children wedstrijden gaan rijden en ook kader wedstrijden als dat kan. Als dat lukt zou internationaal ook wel heel gaaf zijn, we hebben leuke vooruitzichten met hem. Met mijn pony Dickens rij ik Z2 en met hem gaat het op dit moment ook heel erg goed. Ik zou met hem ook graag kaderwedstrijden willen rijden en misschien zelfs wel internationaal, maar dat is nog een toekomst droom. Daar gaan we hard voor trainen. Mijn C pony Melle is pas geleden verkocht omdat ik te groot voor hem werd. Met hem reed ik Z2 dressuur en Z springen. Met Gio en Dickens ligt de focus meer op de dressuur, dat vind ik ook heel erg leuk” besluit de amazone.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Wilma Frentz

Reacties