Snuffelmarkt bij Stichting de Paardenkamp

Snuffelmarkt bij Stichting de Paardenkamp

0 439
paardenkamp snuffelmarkt

Bij Stichting De Paardenkamp vindt op zondag 22 september een ‘snuffelmarkt‘ plaats. Bij boerderij Het Gagelgat in Soest heeft De Paardenkamp een loods vol met duizenden gebruikte paardenspullen, waarvan de opbrengt volledig naar de opvang en verzorging van de oudere paarden van het rusthuis gaat.

Tijdens de Snuffelmarkt zijn onder meer dekjes, hoofdstellen, halsters, maar ook kleding te koop.

Activiteitencentrum

Op het terrein en in de loods van Het Gagelgat wordt samengewerkt door zorginstellingen DAC-Eemland en Amerpoort. De deelnemers van het dag-activiteitencentrum Eemland beheren de loods, zorgen voor het verzamelen, sorteren en uitstallen van de gebruikte paardenspullen.

Zo is de snuffelmarkt niet alleen van belang voor de circulaire economie, maar heeft deze ook een belangrijke maatschappelijke meerwaarde. Ruim 20 deelnemers van de zorginstellingen vinden er een nuttige en veilige werkplek.

Extra activiteiten

Eerder dit jaar waren De paardenkamp en de gemeente Soest het nog oneens over het uitbaten van Het Gagelgat. De vergunningen voor de extra activiteiten van de Paardenkamp waren niet goed geregeld, en dat leidde tot klachten van ondernemers in Soest.

De gemeente Soest is blij met de gevonden oplossing van de snuffelmarkten. “Zo kunnen de deelnemers van de dagbesteding en de vrijwilligers toch aan de slag blijven. En kunnen mensen die gebruikte paardenspullen geven en doneren op deze dagen ook nog terecht. Ondertussen zijn wij met het bestuur van De Paardenkamp hard aan de slag om de benodigde vergunningen voor de activiteiten op het terrein in orde te maken”, aldus wethouder Harrie Dijkhuizen.

Constructief op weg

Paardenkamp bestuursvoorzitter Gepco van Bokhorst is blij met de samenwerking met de wethouder. “We zijn constructief op weg om Het Gagelgat weer de mooiste plek van Soest te maken en alles daar goed geregeld te hebben voor de toekomst. Het is fijn dat we samen met dit college goede stappen maken.”

Heb je nog paardenspullen over en wil je die graag doneren aan het goede doel? Ook dat kan op zondag 22 september. Op de parkeerweide (naast Avia tankstation en restaurant de Korte Duinen) staat een paardentrailer waar je je spullen aan de verkeersregelaars kunt afgeven.

De volgende snuffelmarkt, na dei van 22 september, is op zaterdag 26 oktober, tijdens de Open Dag van De Paardenkamp.

Zie ook:  paardenkamp.nl/snuffelmarkt

Foto’s: De Paardenkamp

paardenkamp snuffelmarkt

Reacties