Smolders: ‘Hopelijk wordt Escape Z de opvolger van z’n vader Emerald’

Smolders: ‘Hopelijk wordt Escape Z de opvolger van z’n vader Emerald’

Harrie Smolders, Emerald
Harrie Smolders - Emerald N.O.P. FEI Longines FEI World Cup Paris 2018 © DigiShots

Springruiter Harrie Smolders heeft weer een talent voor de toekomst. Stal van Hoof meldt dat het nummer een van de wereld mede-eigenaar is geworden van Escape Z, een zesjarige zoon van zijn tophengst Emerald.

‘Interessant voor toekomst’

De vraag naar Escape Z is immens,, al sinds hij zijn eerste parcours sprong.  Met de gedeeltelijke verkoop aan Harrie Smolders is de hengst in elk geval verzekerd van een internationale carrière. ‘Ik ken de hengst al wel anderhalf jaar. Een heel opvallend paard. Ik denk één met heel veel kwaliteit die ook nog eens heel makkelijk de breedte van de oxers haalt. Interessant voor de toekomst. Naar zulke paarden ben ik altijd op zoek. Als ze maar iets exceptioneels hebben. De juiste instincten waar je als ruiter niks aan kan veranderen’, vertelt Harrie Smolders.

Opvolger Emerald

De afspraak is dat Danielle Ryder de voshengst nog een jaar tot anderhalf jaar blijft rijden en dat hij als achtjarige bij Smolders onder het zadel komt. ‘Ik ben veel van huis en dan komt hij niet genoeg aan de bak. Hij moet bij blijven voor zijn leeftijd, meer niet. Hopelijk is hij straks de opvolger van z’n vader Emerald.’

Halfbroer Untouchable

Escape Z, goedgekeurd door Zangersheide en AES en in Engeland al veel ingezet voor de fokkerij, werd in 2012 in Biest-Houtakker geboren. Willem van Hoof fokte hem uit de elite-prestatie-sportmerrie Promesse (Heartbreaker x Carthago), die ook moeder is van de 1.60m Grand Prix-hengst Untouchable (v. Hors la Loi II). Promesse’s dochter Unique Promesse Z (v. Ogano Sitte) won zaterdag nog de rubriek voor vijfjarigen op Jumping Schröder Tubbergen.

Palmares Escape Z

Zelf sprong Escape Z ook altijd zeer succesvol in jongepaardenrubrieken. Hij was als vierjarige Brits kampioen en als vijfjarige de beste hengst. In 2017 leverde hij het beste springveulen van Engeland. Ook dit jaar heeft hij al eerste prijzen gewonnen in internationale proeven voor zesjarigen. Van 16 tot en met 18 juli neemt Escape Z deel aan de Global Future Champions in Valkenswaard.

Bron: Stal van Hoof

Foto: DigiShots

Vergelijkbare artikelen

Reacties