Zes voorbeelden van slecht advies

Zes voorbeelden van slecht advies

0 10511

Of het nu via social media, online forums of iemand van stal komt: advies krijg je als ruiter meer dan genoeg. Dit advies is echter niet altijd het beste advies. Zes voorbeelden van slecht advies die wellicht herkenbaar zijn.

Medicijnen lossen alles op

Een voorbeeld hiervan is de staleigenaar die een klant vertelt, dat ze haar kreupele pony bute moeten geven om hem te kunnen blijven rijden.

Ander harnachement lost al je rijtechnische problemen op

Harnachement moet uiteraard passen en comfortabel zijn, maar er is geen discussie over mogelijk dat er ook mode is voor paarden. Een paar jaar geleden reden alle eventingruiters met vijfpunts-borsttuigen, en de aansnoerneusriem was essentieel voor ieder dressuurpaard. Nu zijn anatomische hoofdstellen en borsttuigen een rage in de springsport. Rages zullen komen en gaan, maar het geld dat men besteed aan trainingen zal ruiter en paard waarschijnlijk meer helpen dan dat nieuwste hebbeding.

Voor ieder paard is het beter om zonder ijzers te lopen

Er is geen twijfel over mogelijk dat het voor sommige paarden hun tijd op blote voeten waarderen, maar dat wil niet zeggen dat ieder sportpaard fijn loopt zonder hoefijzers. Sommige zullen dat zeker doen, wat hun eigenaren een klein fortuin bespaart. Er zijn echter veel paarden die er profijt van hebben om vierkant op ijzers te staan. Bij twijfel, neem dan het advies van je dierenarts en hoefsmid aan. Dat zijn experts die weten wat het beste is voor een paard.

Laat jonge ruiters groeien samen met een jong paard

Wanneer het om het aankopen van een nieuw paard of een nieuwe pony gaat, krijgen onervaren, jonge ruiters vaak het advies om een jong paard te kopen: zo kunnen zij samen groeien en samen leren. Dit is niet altijd een slecht advies, maar pakt niet altijd uit zoals gehoopt.

Gebruik motorolie

Motorolie voor paarden? Ja echt. Iemand op Facebook raadde aan motorolie te gebruiken om zomereczeem te behandelen…

Energie sparen en niet rijden

Wedstrijd dit weekend? Iemand adviseerde ooit om het paard dan de hele week niet te rijden, zodat hij energie zou hebben en optimaal kan presteren op de wedstrijddag…

Bron: Horse&Hound

Foto: Remco Veurink

Reacties