Skylar Bos bij CDI Hagen: ‘Hij bokte als een driejarige die nog...

Skylar Bos bij CDI Hagen: ‘Hij bokte als een driejarige die nog nooit een zadel op heeft gehad’

0 4910
Skylar Bos - Choice Finch Subtop Schijndel 2020 © DigiShots

Skylar Bos komt dit weekend met Choice Finch (v. Voice) aan de start bij de U25 op CDI Hagen, Horses and Dreams. Vrijdag werd ze vierde in de Inter II met bijna 68%. Tot nu toe verliep Hagen nogal hectisch voor hen.

Heet

“Donderdag hadden we de vetcheck, maar daar deden ze alle paarden van alle rubrieken tegelijk. Het was zo enorm druk. Isabell Werth had geregeld dat ze als eerste mocht met haar hengst, omdat hij heel druk was. Choice werd zo heet van hem dat hij stond te piafferen aan de hand. Wat hij normaal nooit doet”, vertelt Skylar.

Bokken als driejarige

“Daarna konden we in de baan trainen. Je moest je daarvoor inschrijven, omdat er maar zes combinaties tegelijk mochten, in verband met Corona. Niemand hield zich daaraan en we waren met zo’n 30 tegelijk in de baan. Veel te gek natuurlijk. Gisteren moest ik de Inter II rijden. Ik stapte bij de stal op en hij deed zijn hoofd tussen zijn knieën en begon te bokken als een driejarige die nog nooit een zadel op had gehad. Na drie sprongen kon ik hem niet meer uitzitten. Mijn moeder probeerde hem nog te pakken, maar daar ging ik al. Plat op mijn rug op de stenen, dus ik heb nu flink spierpijn.”

Hectisch

“Ik rij hem nu sinds maart vorig jaar en ik weet dat hij niet de makkelijkste is, maar dit had hij nog nooit gedaan. De spanning had zich teveel opgebouwd. Ik heb toch de proef gereden, maar hield teveel spanning. Francis Verbeek, één van de juryleden, zei ook na afloop dat het een super goed paard is, maar dat hij te gespannen was. Hij heeft zoveel achterbeen, maar door de spanning werd hij veel te hectisch. Vanavond moet ik de Grand Prix U25 rijden. Ik heb hem vanmorgen eerst maar even gelongeerd en hij ging bokken als een malle. Hopelijk heeft hem dat goed gedaan.”

Eerder springpaard

“Hij is nog weinig mee op concours geweest. Voordat ik hem te rijden kreeg heeft hij gesprongen. Puur omdat ze hem niet rond kregen met dressuur. Springen vond hij wel leuk om te doen. Ik ben wel heel blij dat ik hem mag rijden, want hij is super talentvol. Het houdt ook zeker niet op bij de U25. Hij kan straks ook prima bij de senioren lopen. Hij moet alleen om leren gaan met de spanning.”

Nieuwe accomodatie

Sinds zes weken is Skylar met haar zusje Brandy en haar ouders verhuisd van Naarden naar Bergharen, waar ze de stal verder uit kunnen breiden. “We hebben nu een 20 bij 60 binnenhal en meer stallen en land. Het is groter, maar heeft geen bedrijfsuitstraling met loodsen of iets dergelijks. Het is nog steeds of we de paarden in de achtertuin hebben. We willen het ook kleinschalig houden, samen met mijn familie. Brandy en ik zijn er in ieder geval super blij mee!”

Bekijk hier alle uitslagen van CDI Hagen.

Bron: De Hoefslag

Reacties