Skye Morssinkhof succesvol in KNHS Topsport Jeugdcompetitie: “Ik houd mijn hoofd koel”

Skye Morssinkhof succesvol in KNHS Topsport Jeugdcompetitie: “Ik houd mijn hoofd koel”

0 205
Skye Morssinkhof - G Vingino Blue Jumping de Achterhoek 2019 © DigiShots

De laatste competitiewedstrijd van de KNHS Topsport Jeugdcompetitie – gesponsord door Morssinkhof-Rymoplast & Sjef Janssen Beheer BV – vond plaats in De Peelbergen. Een mooie opmaat voor de finales volgende week in de Brabanthallen.

Myla van Andel won de ponyrubriek, Jersey Kuijpers boekte haar eerste overwinning bij de Children, Vincent Dings eindigde op 1 en 3 bij de Young Riders en Skye Morssinkhof won net als in de eerste wedstrijd de juniorenrubriek.

Sterke punten

“Het was een bijzonder moment toen mijn vader Stefan mij als sponsor van de rubriek feliciteerde”, vertelt Morssinkhof na afloop. De juniore uit Hierden won in Kronenberg net als bij de eerste wedstrijd in Bunschoten met Checkpoint Chacco (v. Chacco-Blue). “Ik baalde dat ik met mijn eerste paard G-Vingino-Blue (v. Zirocco Blue VDL) twee balken had. Checkpoint Chacco liep foutloos en sprong heel fijn. Ik mocht als laatste starten in de barrage en kon gewoon op safe rijden, omdat er nog niemand foutloos was. Snel rijden is misschien wel één van mijn sterke punten, dus ik had ook wel risico’s kunnen nemen.”

Favorieten

Morssinkhof gaat als een van de favorieten de finale in, die volgende week zaterdag plaatsvindt in de Brabanthallen bij The Dutch Master – Indoor Brabant. “Dat is een super mooie entourage en het is heel mooi dat we daar als jeugd mogen rijden. Ik probeer mijn hoofd koel te houden. Ik voel nog nu nog geen druk, misschien komt dat nog.”

Planning

“Ik rijd Checkpoint Chacco nu een jaar. Het is bijzonder dat we binnen een haar al zo’n sterke band hebben opgebouwd. We hebben al veel gewonnen. Het is ook een snel paard. G-Vingino-Blue rijd ik al vanaf jongs af aan. Ik heb twee hele goede paarden en kan een mooie planning maken wanneer ik ze rijd”, besluit Morssinkhof.

Podium

Thijmen Vos was met Theo (Thakative xx), waarmee hij vorig jaar EK-teamgoud won bij de Children, ruim sneller dan Skye en eindigde met een springfout als tweede. Lysanne Kruizinga kwam in de prijsuitreiking de derde prijs ophalen met Flips 21. Finn Boerekamp, vorig jaar nog teamgenoot van Thijmen Vos op het EK, maakte het kwartet in de barrage compleet en reed Gradini naar de vierde plaats. In De Peelbergen kwamen 27 junioren aan start.

Zie ook: Drie winnaars op herhaling in KNHS Topsport Jeugdcompetitie

Zie ook: KNHS Topsport Jeugdcompetities van start in Bunschoten

Bron: KNHS

Foto: DigiShots

Reacties