Sjuul Spelt: “L’Amour Uva Gold heeft enorm veel kwaliteit”

Sjuul Spelt: “L’Amour Uva Gold heeft enorm veel kwaliteit”

Sjuul Spelt & L'Amour Uva Gold

Sjuul Spelt wist de merrie L’Amour Uva Gold (v. Fürsten-Look) afgelopen donderdag naar 76,5 punten te rijden tijdens de IBOP in Ermelo. Na de aansluitende stamboekkeuring werd de merrie Elite verklaard.

Kwaliteit

De merrie is in eigendom van de fokker Liesbeth Stap-Drost. Spelt vertelt “L’Amour Uva Gold is een heel fijn paard met heel veel kwaliteit, dat zag de jury ook wel. Ik heb haar een kleine twee maanden in training gehad. Het is een hele nuchtere merrie maar ze kan heel makkelijk bewegen en fijn schakelen. Het proefje ging goed al merk je dat er hier en daar nog wel verbetering in zit. Ze is immers nog jong. In de training erna waren we met zijn tweëen om nog wat oefeningen te laten zien. Daar liet ze ook heel makkelijk de verruimingen zien en bleef ze los door het lijf.”

Elite

“Ze is een hele nuchtere merrie met een heel fijn karakter. Ze is bewerkbaar en mega lief. Voor de stap kreeg ze een 8,5, voor de draf een 7,5 en voor de galop een 7. Ze kan enorm goed stappen. In de draf zou ze nog meer gewicht mogen opnemen op achter. Maar met haar instelling en werkwilligheid gaat dat zeker lukken. Ze was een projectje om te laten slagen voor de IBOP. Dat is zeker gelukt en ze is ook na de aansluitende keuring Elite verklaard. De eigenaren zijn enorm blij en daar doe ik het uiteindelijk voor. Ze is nu weer terug bij de eigenaren en ze gaan met haar fokken” vertelt de amazone.

Opleiden

Eind vorig jaar besloot Spelt om voor zichzelf te beginnen. “Ik heb hele lieve klanten en leuke paarden te rijden, het bevalt heel goed. Ik rij veel jonge paarden, dat vind ik ook erg leuk. Lekker sleutelen en kijken hoe ver ik ze kan opleiden. Als er straks weer wedstrijden zijn gaan we bekijken wat mogelijk is met welk paard.”

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Sjuul Spelt

Reacties