Sjuul Spelt: “Dankbaar voor de tijd bij Sport Pro Horses”

Sjuul Spelt: “Dankbaar voor de tijd bij Sport Pro Horses”

0 1326
Foto: Laurie Eskes

Na 2,5 jaar bij Sport Pro Horses heeft stalamazone Sjuul Spelt een nieuwe uitdaging gevonden. Ze gaat jonge paarden rijden voor onder andere de familie Donkers.

Stal Witte

Spelt vertelt “Voordat ik bij Sport Pro Horses terecht kwam werkte ik bij Nico en Madeleine Witte-Vrees. Daar vandaan ken ik Dana van Lierop en Rafaela Caris. Zij werkten daar toen ook en hebben me toen gevraagd voor hun te komen werken en zo ben ik uiteindelijk bij Sport Pro Horses terecht gekomen.

WK Jonge Dressuurpaarden

Spelt kreeg veel jonge paarden te rijden waaronder King en Killer. “Deze paarden heb ik vanaf dat ik daar ging werken zelf op kunnen leiden. Het WK voor Jonge Dressuurpaarden vorig jaar was dan ook zeker een van mijn grootse hoogtepunten. Ik ben nogal perfectionistisch en was niet helemaal tevreden met de gereden proef er waren zeker nog verbeterpunten. Ik probeer altijd zonder verwachtingen de proef in te gaan en dat werd door de jury gewaardeerd en had het dan ook niet verwacht en dat maakte het des te leuker dat we de kleine finale wonnen. Ik vond het dan ook wel leuk dat ik boven mijn trainster Nicolette (van Leeuwen, red.) ben geëindigd,” vertelt ze lachend.

Internationaal

“Zofie heb ik 2 jaar gereden en zij heeft een heel speciaal plekje in mijn hart gekregen. Ik vond het super moeilijk om haar achter te laten. We hebben vele mooie successen behaald en wedstrijden gereden. Waaronder de Brabantse kampioenschappen en natuurlijk mijn internationale debuut. Toen ik haar onder het zadel kreeg dacht ik ‘dit wordt nog een hele uitdaging’. Het was geen makkelijke weg die we hebben bewandeld maar mede door de onwijs fijne en goede begeleiding van Nicolette en Yoni Blom heb ik haar op kunnen leiden naar internationaal niveau.  Het geeft een heel voldaan gevoel om zo ver te zijn gekomen met haar. Ze is voor mij echt een heel speciaal paard” vertelt de amazone.

Ervaring

Spelt kijkt terug op een leerzame tijd. “Ik heb mezelf in het diepe gegooid en ik wilde er alles aan doen om mezelf zo goed mogelijk te maken. Ik zeg altijd ik wil niet goed leren paardrijden, maar ik wil echt heel goed leren paardrijden. Boven mezelf uit blijven stijgen. Het heeft ook zeker meegespeeld dat ik bepaalde wedstrijden heb kunnen rijden en kansen heb gekregen. Het is een stukje ervaring die ik anders nooit op kon doen. Ik heb heel veel paarden mogen rijden en ik vond het een super mooie tijd.”

Familie Donkers

Spelt werd benaderd door meerdere personen om paarden te gaan rijden. “Ik ben altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. Ik ga dan ook onder andere voor de familie Donkers paarden rijden. Momenteel heb ik drie klanten, maar sta altijd open voor meer uitdagingen. Wie weet dat er nog andere leuke nieuwe uitdagingen zich voordoen. Ik ga beginnen met enkele jonge paarden en ik ben benieuwd wat de toekomst ons brengt.”

Team

“Het was een leuk en gezellig team bij Sport Pro Horses. Ik ga de gezelligheid dan ook wel missen. Voor mensen privé rijden is toch een andere manier van samen werken. Uit het oog is niet uit het hart, ik heb het enorm naar mijn zin gehad” vertelt de amazone.

Tekst: Michelle Klutman

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Laurie Eskes

Reacties