Sita Hopman: “Nieuwe opvolger gevonden in Dornier”

Sita Hopman: “Nieuwe opvolger gevonden in Dornier”

Sita Hopman & Dornier

Sita Hopman heeft haar nieuwe opvolger gevonden in de zevenjarige Dornier (v. Don Noblesse). Vorig jaar won ze team brons op de Europese Kampioenschappen voor pony’s. Haar pony Brouwershaven Uthopia II is verkocht naar Zwitserland.

Goed gevoel

Enthousiast steekt ze van wal “We hebben hem gevonden bij Diederik van Silfhout en Nikay van Duren. Hij is Z2 afgericht maar nog heel groen, het is nog niet helemaal bevestigd. De eerste keer dat ik hem zag dacht ik daar moet nog wel wat aan gebeuren. Toen ik er voor de eerste keer op zat had ik meteen een goed gevoel bij hem. Ik dacht dit kan weleens het paard zijn waar ik hele mooie momenten mee kan beleven. Ik zag zijn potentie en ik denk dat het echt een goed paard kan gaan worden.”

Verrassing

“Ik wilde hem nog een keer proberen en ze brachten hem naar de stal van Adelinde (Cornelissen, red.). Dat ging heel goed en ik had nog steeds het goede gevoel. We hebben snel beslist, dit was het paard waar we al die tijd naar op zoek waren. Ik zat op school en ik kreeg een berichtje ‘verrassing’. Ik belde meteen en toen liepen ze naar de stallen en daar stond hij. Dat was wel bijzonder dat hij er al stond, ik vond het super leuk” vertelt Hopman.

Kwaliteit

Ze vervolgt “Hij heeft drie hele goede gangen, het mag alleen nog meer bevestigd. We denken dat er nog veel meer in zit maar het moet nog wel getraind worden. Dat kan nog wel even duren omdat het nog echt wel groen is. Ik denk zeker dat hij heel ver kan komen omdat hij zoveel kwaliteit heeft. Mijn doel is om zelf de knoppen erop te zetten zodat ik een hele goede combinatie met hem kan worden.”

Junioren

“We gaan nu trainen voor de Junioren en hopen dat er snel weer wedstrijden zijn. Ik ben Adelinde, Aris en mijn moeder Liesbeth heel erg dankbaar dat ze hebben geholpen met zoeken. Het was een zoektocht die we met zijn allen hebben volbracht” vertelt de amazone.

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Sita Hopman

Reacties