Na Sir Sinclair ook twee KWPN-springpaarden Horse of the Year in USA

Na Sir Sinclair ook twee KWPN-springpaarden Horse of the Year in USA

0 211
Pieter Keunen - El Primero Indoor Twente 2013 © DigiShots

Onlangs werd de KWPN-hengst Sir Sinclair, gefokt door Monica Drohm, in Amerika voor de vijfde keer op rij uitgeroepen tot dressuurhengst van het jaar, op basis van zijn nakomelingen. Ook in de sport zijn die titels te verdienen, maar dan op basis van prestaties.

In Wellington werd bekend gemaakt dat twee titels gingen naar in Nederland gefokte KWPN-paarden.

Darry Lou en El Primero

De voshengst Darry Lou (v. Tangelo van de Zuuthoeve) is verkozen tot International Horse of the Year. De ruin El Primero (v. Numero Uno) veroverde de nationale titel.

Roelof Bril

Beezie Madden rijdt Darry Lou sinds 2017 en onder haar is hij uitgegroeid tot een van de meest verdienende springpaarden voor Amerika. Springruiter Roelof Bril fokte Darry Lou uit de stam van Burggravin, met wie hij zelf vele successen boekte. “Het is heel speciaal om een paard te kunnen eren en ik voel me heel gelukkig met zo’n getalenteerd paard als Darry Lou”, aldus Madden haar reactie op de titel.

Pieter Keunen

El Primero werd gekroond tot National Horse of the Year. De hunter won onder Victoria Colvin vele grote titels, waaronder de International Hunter Derby in Wellington. El Primero is KWPN goedgekeurd, maar gaat inmiddels als ruin door het leven. Voordat hij in 2014 naar Amerika verkocht werd, was hij onder Pieter Keunen te zien in de hengstencompetitie.

Bron: De Hoefslag/ USEF

 

 

Reacties