Sint Truiden | Milou Dees: “Ik heb een super fijne proef gereden”

Sint Truiden | Milou Dees: “Ik heb een super fijne proef gereden”

Milou Dees & Francesco - CDI Sint Truiden 2021 © DigiShots

Een groep Nederlandse amazones is afgereisd naar het Belgische Sint Truiden voor een internationale dressuurwedstrijd. Milou Dees schreef vandaag de Young-Riders rubriek op haar naam met 72,088%. De amazone zat in het zadel van de ruin Francesco (v. Florencio I). Dit was de laatste benodigde A-kader score voor de combinatie.

Fris

Dees vertelt na haar proef “We zijn gister aankomen in Sint Truiden en hebben even kunnen trainen. Hij was heel erg fris, dat heeft hij altijd wel dat hij heel heet kan zijn. Hij was blij dat hij weer mee mocht. Met die informatie heb ik vandaag wat langer losgereden voor de proef. Op een gegeven moment kon ik de ontspanning wel weer vinden.”

Expressie

De combinatie scoorde vorig jaar een hattrick tijdens de internationale wedstrijd in Sint Truiden. “Ik heb een super fijne proef gereden. We hadden net dat stukje expressie erin maar ik kon met rust rijden. De pirouettes en het stapgedeelte zou ik nog beter willen. Hij mag daar nog iets meer mijn hand opzoeken waardoor we meer lengte in de hals krijgen. De zijgangen in draf voelden heel fijn aan vandaag en de series in de galop waren ook heel erg goed. Morgen staat de individuele proef op het programma en zondag de finale met de kür op muziek.”

Favoriet

“Het is hier super goed geregeld en het is heel leuk dat we weer op wedstrijd mogen. Het is een van mijn favoriete wedstrijden. De maatregelen worden heel goed nageleefd en er is overal goed over na gedacht. Ik vind het super gezellig en ik ben blij om iedereen weer te zien!”

Nederlands podium

De top drie bestond uit drie Nederlandse amazones. Op de tweede plaats eindigde Quinty Vossers met Hummer met 71,676%. Kimberley Pap en Just a Dream werden derde met 70,353%.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan.

Foto: Digishots

Reacties