Signal Iduna Cup in Dortmund gaat door met 1000 bezoekers

Signal Iduna Cup in Dortmund gaat door met 1000 bezoekers

0 157
signal iduna cup
Jean Rene Luijmes en Agatha van der Lei gaan voor Nederland naar Dortmund © DigiShots

Op de Signal Iduna Cup in Dortmund staan dit weekend onder andere een CDI4* en een CSI3* op het programma. Het evenement gaat wel door, maar er mogen vanwege het coronavirus maximaal 1000 bezoekers worden ontvangen.

1000 bezoekers

De Signal Iduna Cup vindt plaats van vandaag tot en met zaterdag; maar wel in een andere variant om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De organisatie houdt rekening met de beslissing van het Ministerie van Arbeid, Volksgezondheid en Sociale Zaken van Noordrijn-Westfalen, dat evenementen met meer dan 1.000 bezoekers verbiedt. De wedstrijd gaat dus wel door, maar met maximaal 1000 bezoekers.

Zwaarste getroffen

Noordrijn-Westfalen wordt het zwaarst getroffen door het nieuwe coronavirus. De autoriteiten moeten daarom verantwoordelijk handelen om verspreiding tegen te gaan. De organisatie van de Signal Iduna Cup ondersteunt deze beslissing volledig. Omdat onder de 1000 bezoekers ook ruiters, grooms, medewerkers en journalisten vallen, zullen alleen de eerste drie rijen van de tribune open zijn. De organisatie geeft aan dit voor de bezoekers ten zeerste te betreuren, maar ziet geen mogelijkheden om de wedstrijd te verzetten. Deze getroffen bezoekers krijgen dan ook hun geld terug.

Bron: Signal Iduna Cup

Reacties