Dorothee Schneider boekt met Showtime dubbele winst CDI5* Grand Prix

Dorothee Schneider boekt met Showtime dubbele winst CDI5* Grand Prix

Showtime

Olympisch gouden combinatie, Dorothee Schneider en Showtime FRH hebben de CDI5* Grand Prix afgelopen vrijdag gewonnen met de hoogste score sinds 2016 en een dubbele overwinning voor de amazone. Schneider reed Sammy Davis Jr naar de winst in de CDI3* Grand Prix Special.

Beste score

Schneider en Showtime behaalden een score van 79,783% voor het beste Grand Prix resultaat sinds 2016. Het jaar waarin de combinatie in als deel van het Duits Olympisch team in Rio de gouden medaille behaalde en nummer drie van de wereld werd.

Blessure

Door een handjevol aan resultaten de afgelopen tweeënhalf jaar, omdat Showtime door blessures uit meermaals kortdurend uit de running is geweest, staat de combinatie nu op de 346ste plek.

Isabell Werth

Hubertus Schmidt en Escolar behaalden de tweede plaats met een score van 77,913%. Het was pas de eerste Big Tour competitie voor de combinatie. Hun Grand Prix debuut was tijdens Munich Indoor, afgelopen november. Jessica von Bredow-Werndl behaalde op TSF Dalera B een derde plaats met 77,087%. Isabell Werth kwam binnen op de vierde plaats met 74,500%. De laatste Big Tour score voor de nummer zes- combinatie van de wereldranglijst.

Bron: Dressage News 

Foto: Digishots

Reacties