Shire-kruising schrijft geschiedenis door te winnen in Doha

Shire-kruising schrijft geschiedenis door te winnen in Doha

0 2167
Kate Dwyer - Snowdon Faberge CDI Lier 2018 © DigiShots

De Ierse amazone Kate Dwyer zette afgelopen weekend de grootste overwinning van haar carrière neer op CHI Al Shaqab. Ze won in het zadel van Snowdon Faberge de Grand Prix Special met 70,043%. Een bijzondere prestatie, zeker omdat haar paard deels het bloed van een Shire voert.

Eerste 70%-score

Dwyer en Snowdon Faberge leverden afgelopen jaar al een grote bijdrage aan de teamkwalificatie van Ierland voor de Olympische Spelen. Dit weekend zetten ze voor het eerst een score boven de 70% neer in een internationale Grand Prix Special en waren ze de eerste Ierse combinatie ooit die een CDI5* Special wint. De 14-jarige ruin heeft volgens zijn amazone voeten, die zo groot zijn als dinerborden. Zijn vader is de Rheinlander Foxcourt Fabelhaft, zijn moeder is Snowdon Daisy. Faberge werd gefokt in Wales en Dwyer kwam er recent achter dat zijn moeder een Shire-kruising was.

Trots

Zijn ongewone pedigree stond hem in Doha niet in de weg, hij zette in de Special een nette en harmonieuze proef neer die de overwinning opleverde. De combinatie kreeg geen onvoldoendes en kreeg voor ieder onderdeel van meerdere juryleden een 7. “Hij bleef iedere pas bij me”, vertelt Dwyer. “In de laatste lijn dacht ik: ‘dit is hoe het moet voelen’. Toen ik mijn score zag, kon ik het niet geloven, ik kon niet stoppen met huilen. 70% is moeilijk te bereiken geweest voor ons tot nu toe, maar ik wist dat in hem zat. Ik ben trots, voor mezelf en voor Ierland.” De combinatie traint nu verder om zich te kwalificeren voor Tokio.

Bron: Horse&Hound

Reacties