Sharon van Dijk: “Lorano lijkt veel op zijn vader Danser”

Sharon van Dijk: “Lorano lijkt veel op zijn vader Danser”

Sharon van Dijk & Lorano

Sharon van Dijk heeft sinds kort de Gelderse hengst Lorano (v. Danser) onder het zadel. “We gaan hem misschien nog een keer voor te stellen voor de KWPN Hengstencommissie.”

Hengstenkeuring

Van Dijk vertelt “Als driejarige was Lorano nog heel jeugdig waardoor ze hem niet hebben voorgesteld op de hengstenkeuring. Toen hij vier was werd hij wel voorgesteld voor de concourswagen maar hij was heel gespannen. Eindelijk was hij er nog niet helemaal klaar voor. Dat was erg jammer want het is een heel goed paard. Daarom is hij bij mij gekomen en gaan we hem misschien nog een keer voor te stellen.”

Vader en zoon

Lorano is in eigendom van Familie Schilder net zoals zijn vader Danser. Van Dijk was de vaste amazone van de goedgekeurde hengst Danser. Ze heeft hem opgeleid tot ZZ-L niveau. “Voor de eigenaren, familie Schilder, heb ik vaker paarden gereden. Danser was de eerste hengst die ik uitbracht op wedstrijden. Hij raakte twee jaar geleden geblesseerd en hij is helaas nog niet voldoende hersteld om op wedstrijd te gaan. Daarom vind ik het extra leuk dat ik een nieuwe jonge Danser onder het zadel heb” vertelt ze.

Sharon van Dijk & Lorano

Toekomst

“Ik heb hem nu zes keer gereden en hij geeft een heel goed gevoel. Hij wilt  heel graag voor je werken. Danser kon fantastisch galopperen en dat zie je in Lorano ook terug. De draf voelt ook heel goed aan en nu is het een kwestie van opleiden. Ik denk dat hij een paard is voor de toekomst. Hopelijk kan ik hem in het voorjaar voorrijden voor de hengstencommissie” vertelt de amazone. “Lorano is gefokt door R Vos uit Staphorst en zijn karakter is hetzelfde als die van Danser. Hij heeft ook dat nuchtere maar wel veel talent wat Danser naar mijn idee ook had.”

Talent

Begin dit jaar is van Dijk haar eigen trainingsstal begonnen. “Ik vind het heel leuk dat ik zo’n paard te rijden heb gereden. Er staan nu vijf paarden in training en ik geef ook les. Het is wel heel leuk en beetje bij beetje wil ik gaan uitbreiden”, vertelt ze. “Ik ben met Danser begonnen toen hij een jaar of vijf was en dat was fantastisch. Hij heeft alle klassen heel goed doorlopen en voor zijn laatste proef in het ZZ-L kreeg hij 74%. Naarmate het werk moeilijker werd kwam hij steeds meer tot zijn recht. Hij had veel talent voor het sluiten en de piaffe en passage kon hij heel makkelijk.”

Veelzijdig

“Gelderse paarden hebben vaak een heel nuchter karakter. Maar het zijn wel paarden die vaak net iets meer achterbeen hebben en dat komt vaak ten goede in de sport. Danser was ook heel veelzijdig en werd zelfs kampioen op het NK voor Jonge Menpaarden. Dat hadden ze maar een paar keer met hem geoefend maar dat had hij heel goed gedaan. Zijn andere zoon, de goedgekeurde Imposantos kreeg hele goede punten voor het springen” vertelt van Dijk enthousiast.  (MK)

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto’s: Sharon van Dijk

Reacties