Sharon Lubkemann wint vijfjarigen in Houten: “Ik wilde laten zien hoe goed...

Sharon Lubkemann wint vijfjarigen in Houten: “Ik wilde laten zien hoe goed hij is”

Sharon Lubkemann met Kashmir

Woensdag was er, net als dinsdag, een rubriek voor vijfjarige dressuurpaarden tijdens de subtop driedaagse in Houten. Sharon Lubkemann pakte de overwinning met Kashmir (v. Glamourdale) met 75,40%.  Dat terwijl de score een dag eerder lager was met 68%.

Voorzichtig

Sharon rijdt Kashmir voor Jessica Leijser, die onlangs een kindje kreeg. “De eerste dag had ik met Jessica afgesproken dat ik het rustig aan zou doen. Het was voor hem de eerste keer bij de vijfjarigen en ik had dat ook nog nooit gedaan. Het was wel een beetje té voorzichtig, vandaar dat de score niet hoog was. Woensdag wilde ik echt laten zien hoed goed hij is en toen heb ik met het mes tussen de tanden gereden. Het ging echt goed en hij was heel mooi eraan”, vertelt Sharon blij. “Ik had nooit verwacht dat ik hem mocht rijden in Houten, want ik dacht dat Jessica dat zelf wilde doen. Ik ben er echt zo blij mee!”

Slim

“Het is echt zo’n ontzettend fijn paard en zo meewerkend. Hij is pas vijf, maar hij doet alles al voor het Z, inclusief wisseltje. Hij is enorm slim en wil ook alles heel goed doen. We hebben hem daarom een beetje af moeten remmen. Misschien dat we dit jaar PAVO Cup starten, maar dat is nog niet zeker. Anders ga ik hem vanaf januari in het Z starten.”

Volle broer

Naast Kashmir rijdt Sharon meer paarden. “Ik rij ook de volle broer van Kashmir. Hij is een jaar jonger en is nog aan het uitgroeien. Hij krijgt dus nog lekker de tijd. Verder heb ik zelf nog twee vierjarigen en ik heb nog een paard van mijzelf, Dundee United, waar ik ZZ-Zwaar mee start en naar het NK mee ga.”

Bron: De Hoefslag

Reacties