Sharon Hoogers: “Het opleiden van Flingh was een groot avontuur”

Sharon Hoogers: “Het opleiden van Flingh was een groot avontuur”

Sharon Hoogers met Flingh © Fototrailer
Sharon Hoogers met Flink © Fototrailer

Sharon Hoogers was op zoek naar een nieuw paard toen ze de driejarige Flingh tegenkwam. Ondanks dat het niet makkelijk is om een paard van jongs af aan op te leiden, is de amazone trots op wat ze tot nu toe bereikt hebben.

“Ongeveer zeven jaar geleden was ik opzoek naar een nieuw paard, omdat mijn oude paard een blessure had en niet meer verder kon in de sport”, begint ze te vertellen. “Tijdens het zoeken en bezichtigen kwam ik er al snel achter dat het niet makkelijk is om een paard te vinden dat leuk én gezond is. Zo heb ik twee hele leuke paarden laten keuren, die er beide niet doorheen kwamen. Na lang zoeken vond ik dan een leuk en gezond paard, dat ik besloot te kopen”, legt Hoogers uit.

Flingh

Toch veranderde de amazone op het laatste moment van gedachte. “Toen we de koop rond aan het maken waren kreeg ik een tip van mijn neef over een ander paard. In het begin twijfelde ik, want hij was best duur. Uiteindelijk besloot ik toch te gaan kijken en viel ik op slag voor dit paard. Ik heb de andere afgezegd en besloot Flingh te kopen”.

De keuze om een jong paard te kopen is zeer bewust gemaakt door de amazone. “Ik wilde heel graag een jong paard zelf opleiden en kijken hoe ver ik zou komen in de sport. In het begin vond ik het heel moeilijk. Het was een avontuur met vallen en opstaan, je loopt natuurlijk tegen allerlei dingen aan”.

Zwakke punten

Ze vervolgt: “Ondertussen zijn we beide alweer wat ouder en kunnen we lezen en schrijven met elkaar. Ik ken Flingh goed en hij kent mij ook super goed. Dat laatste is niet altijd een voordeel, want hij kent mijn zwakke punten ook. Zo weet hij dat ik niet de grootste held ben in sommige situaties. Hierdoor ben ik het vertrouwen ook wel kwijt geweest. Maar ik ben niet iemand die zomaar opgeeft. Het was niet altijd even makkelijk, toch hebben we bereikt waar we nu staan.

Terug naar de basis

De combinatie is al Z2 startgerechtigd. “Ik ben heel hard aan het trainen met mijn instructrice om de laatste oefeningen goed op orde te krijgen. De afgelopen maanden konden we natuurlijk niet op wedstrijd, dus ik heb die tijd gebruikt om rustig aan te trainen. We zijn weer helemaal terug naar de basis gegaan, wat voor mijn gevoel heel fijn is. We trainen de komende tijd gewoon lekker door en we zien wel waar het schip strandt”.

Tekst: Isa Wessels

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Fototrailer

Reacties