SFN koopt de vijfjarige Watermill Art SFN

SFN koopt de vijfjarige Watermill Art SFN

0 262
Tom Martens - Baucis d’ Ouilly CSI de Peelbergen 2020 © DigiShots

Het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II) heeft overeenstemming weten te bereiken met Jan Greve (Haaksbergen) over de aankoop van de vijfjarige ruin Watermill Art SFN. In overleg met de selecteurs is besloten om het paard in opleiding te geven aan Tom Martens (Ospel). Watermill Art SFN is geboren in 2015 en draagt de stamboeknaam Kunst W. Waarbij de W staat voor Watermill. 

Rustige opleiding

Jan Greve stuurde zijn vierjarige paard Kunst W naar de Engelse ruiter Carla Bolam, om hem daar een kalme en gedegen opleiding te geven. Daar ontwikkelde de ruin zich zeer voorspoedig en nadat Willem Greve een paar filmpjes had gezien maakte hij zijn collega-selecteurs op dit paard attent. Het is in dit kader misschien goed om op te merken dat Willem Greve zich als selecteur zeer terughoudend heeft opgesteld in de selectieperiode.

Een eer

Greve was bereid om op verzoek van het SFN het paard terug te halen naar Nederland en het bij Emile Hendrix neer te zetten. Daar heeft Watermill Art SFN ruim een maand doorgebracht en nadat de selecteurs hem met tussenpozen hebben bekeken werd besloten een bod op Kunst W uit te brengen. “In het finale gesprek over de aankoop door het SFN met Henk Rottinghuis heb ik tegen hem gezegd het een eer te vinden een paard te hebben gefokt dat aan de hoge eisen die het SFN stelt voldoet”, vertelde Jan Greve.

Bloedlijn

Greve fokte deze zoon van Connect uit de merrie Fanessa, die Carambole als vader heeft. Net als Fanessa werd haar moeder Tessa ook door Jan Greve gefokt en zij heeft Guidam als vader. Het talent van Guidam werd door Jan Greve zeer vroegtijdig herkend. Samen met Gerardus Post ontdekte Greve Carambole en met Daan Horn spotte hij in Holstein Connect. Zowel aan vaders- als aan moederszijde zit in Watermill Art SFN de passie voor de hippische sport van Jan Greve.

Kunst W

Mogelijk vandaar dat hij het in 2015 geboren hengstveulentje, dat volgens de regels van het KWPN met de letter K diende te beginnen, “Kunst W” noemde. Waarbij de letter W staat voor Watermolen. Greve blijft voor 25% mede-eigenaar.

Tom Martens

De selecteurs zijn van mening dat de 30-jarige Tom Martens een goede keus is om Watermill Art SFN een gedegen opleiding te geven. Hij heeft hem deze week op de accommodatie van Emile Hendrix bereden en voelde zich direct op dit paard thuis. Op 30 juli werd Watermill Art SFN overgebracht naar de stal van Tom Martens in Weert.

Gelijk een goed gevoel

“Ik heb Watermill Art SFN  gereden en had op de eerste cavaletti die we sprongen gelijk een goed gevoel. Het is een paard met veel balans, maar hij heeft ook veel bloed. Ik vind het fijn dat de mensen van het SFN aan mij hebben gedacht. En dat ze daarbij aan mij het vertrouwen geven met dit paard aan het werk te mogen gaan”, aldus Tom Martens.  

Op de Facebookpagina van het SFN kunt u een filmpje vinden waarin u Tom Martens en Watermill Art SFN samen in actie kunt zien.

Bron: SFN / Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: DigiShots

 

Reacties