SFN II koopt FFW88: “Jeroen Dubbeldam wil hem graag op stal hebben”

SFN II koopt FFW88: “Jeroen Dubbeldam wil hem graag op stal hebben”

Rob Heyligers - Ffw88 CSI Eindhoven 2017 © DigiShots

Het Springpaarden Fonds Nederland doet een nieuwe aankoop: zij bezitten nu 75% van het paard FFW88 (Effe Wachten). De negenjarige Azteca VDL-zoon uit een moeder van Nonstop werd door Rob Heijligers succesvol uitgebracht in de springsport. De andere 25% van het paard blijft nog in bezit van Mirjam Bierings, die het paard thuis zelf rijdt.

Blijven zoeken

Henk Rottinghuis, voorzitter van de directie van het SFN II, is erg blij met de aankoop. “Het is even stil geweest rond het SFN, maar onze selecteurs en wij hebben niet stil gezeten. We zijn blijven zoeken en hebben daarbij vooral gekeken naar jonge paarden. Daarnaast hebben we meerdere pogingen ondernomen om een ouder paard aan te kopen. We vinden dat het SFN weer meer zichtbaar moet zijn, want na het afscheid van paarden als Utascha SFN, Aquila SFN en Zenith SFN, waarmee we op het hoogste platform van de sport actief waren, werd het stil rond het SFN II.”

Naar Dubbeldam

“De mogelijke aankopen van oudere springpaarden die op hoog niveau in de sport actief kunnen zijn strandden steeds op te hoge vraagprijzen. Ons budget is helaas beperkt,” geeft Rottinghuis toe. “In de aanloop naar de aankoop van FFW88 hebben wij in Mirjam Bierings uit Westerhoven een eigenaresse getroffen die graag wil dat dit paard voor de Nederlandse springsport behouden blijft. Haar voorwaarde was dat we ons best moesten doen om een topruiter te vinden die dit paard kan gaan uitbrengen in de sport. In die voorwaarde konden wij ons als directie en RvC vinden.”

“Daarom zijn wij blij dat Jeroen Dubbeldam, na het paard onder de ogen van onze selecteurs getest te hebben, FFW88 graag in zijn stal wil hebben. Wij zijn er zeer mee ingenomen dat we met Jeroen, in onze ogen één van de beste ruiters van de wereld, de samenwerking kunnen continueren.”

Andere naam

De naam van FFW88 wordt wel veranderd met deze aankoop. “Wij zijn er geen voorstander van om namen van paarden te veranderen, maar de naam FFW88 is een leuke woordspeling in de Nederlandse taal. In het buitenland wordt deze grap niet begrepen. Ik zou niet weten hoe omroepers FFW88, Effe Wachten, in een andere taal dan de Nederlandse gaan uitspreken. Daarom hebben we besloten te kiezen voor de naam Forever SFN en dat kan en mag gezien worden als een verwijzing naar het SFN III. Niet dat we ons daarop nu al richten, maar besturen is net als regeren. We moeten vooruit blijven kijken, ook na de periode 2026, wanneer er een einde komt aan SFN II”.

Pakt fijn aan

Begin dit jaar wisten Rob Heijligers en FFW88 nog de 1.50m Grote Prijs van CH Midden-Limburg op hun naam te schrijven. Heijligers sleepte de eerste prijs binnen door de nodige seconden in te halen met een eindsprint. “Ik kon in de laatste lijn zo lekker gas geven’’, vertelde Heijligers aan Hoefslag. ‘’Het is nu het derde concours op rij dat ik in de laatste lijn zo lekker door kan rijden en een voorwaartse afstand al op 20 meter zie. Dit paard pakt ook zo fijn aan, echt geweldig.’’

Eigen fokmerrie

“Ffw88 komt uit mijn fokmerrie Roblesse,” vertelde Bierings eerder aan Hoefslag. “Zij liep zelf ook 1.40, maar is helaas eerder dit jaar overleden. Hij is bij mij opgegroeid en eigenlijk altijd een heel fijn paard geweest. Ik heb hem als jong paard zelf gereden; hij liep zijn eerste wedstrijden onder Martien Adelaars en daarna even met een Bulgaar. Toen had ik eigenlijk geen ruiter, ik ben zelf zestig en ik vind me te oud om wedstrijden te rijden! Drie jaar geleden ben ik met Rob in contact gekomen, en is hij Ffw88 gaan rijden.”

Afwisselende training

Thuis traint de amazone en eigenaresse FFW88 zelf. “Ik vind het africhten van de paarden heel leuk, dus thuis rijd ik ze zelf. Als ze jong zijn rijdt Rob ze alleen op concours, zodra ze wat hoger gaan lopen dan ga ik één keer in de week naar hem toe, zodat hij ze thuis een keer kan trainen. Ik train ze thuis dressuurmatig, doe wat in-uitjes en ga naar het bos met ze. Het gaat eigenlijk heel goed zo!”

Bron: Facebook SFN II / Hoefslag, overname zonder bronvermelding én schriftelijke toestemming via webredactie@mediaprimair.nl is niet toegestaan

Foto: © DigiShots

Jeroen Dubbeldam en Forever SFN

SFN II doet nieuwe aankoopHet Springpaarden Fonds Nederland (SFN II) heeft overeenstemming bereikt met mw. Mirjam Bierings uit het Brabantse Westerhoven over de aankoop van 75% in het paard FFW88 (Effe Wachten). Deze negenjarige zoon van Azteca VDL uit een moeder van Nonstop werd door Rob Heijligers succesvol in de springsport uitgebracht. Fokker van FFW88 is mw. Ied van Breukelen uit het Groningse Kornhorn. Voorzitter van de directie van het SFN II Henk Rottinghuis is zeer met de aankoop ingenomen. "Het is even stil geweest rond het SFN, maar onze selecteurs en wij hebben niet stil gezeten. We zijn blijven zoeken en hebben daarbij vooral gekeken naar jonge paarden. Daarnaast hebben we meerdere pogingen ondernomen om een ouder paard aan te kopen. We vinden dat het SFN weer meer zichtbaar moet zijn, want na het afscheid van paarden als Utascha SFN, Aquila SFN en Zenith SFN, waarmee we op het hoogste platform van de sport actief waren, werd het stil rond het SFN II. De mogelijke aankopen van oudere springpaarden die op hoog niveau in de sport actief kunnen zijn strandden steeds op te hoge vraagprijzen. Ons budget is helaas beperkt. In de aanloop naar de aankoop van FFW88 hebben wij in Mirjam Bierings uit Westerhoven een eigenaresse getroffen die graag wil dat dit paard voor de Nederlandse springsport behouden blijft. Haar voorwaarde was dat we ons best moesten doen om een topruiter te vinden die dit paard kan gaan uitbrengen in de sport. In die voorwaarde konden wij ons als directie en RvC vinden. Daarom zijn wij blij dat Jeroen Dubbeldam, na het paard onder de ogen van onze selecteurs getest te hebben, FFW88 graag in zijn stal wil hebben. Wij zijn er zeer mee ingenomen dat we met Jeroen, in onze ogen één van de beste ruiters van de wereld, de samenwerking kunnen continueren. De springsport mag blij zijn met mensen als Mirjam Bierings, die er bewust voor heeft gekozen om het paard bij ons aan te bieden. Zonder zulke mensen lukt het ons niet om potentiële toppaarden voor Oranje ruiters te behouden. Zij heeft gekozen voor de sport, Hollands Glorie en de topsport uitstraling van de BV Nederland Paardenland. Wij zijn blij als directie van het SFN, waarin een groep mensen is verenigd die er exact net zo over denken, in Mirjam een partner te hebben gevonden", aldus Rottinghuis.De naam van FFW88 wordt veranderd. "Wij zijn er geen voorstander van om namen van paarden te veranderen, maar de naam FFW88 is een leuke woordspeling in de Nederlandse taal. In het buitenland wordt deze grap niet begrepen. Ik zou niet weten hoe omroepers FFW88, Effe Wachten, in een andere taal dan de Nederlandse gaan uitspreken. Daarom hebben we besloten te kiezen voor de naam Forever SFN en dat kan en mag gezien worden als een verwijzing naar het SFN III. Niet dat we ons daarop nu al richten, maar besturen is net als regeren. We moeten vooruit blijven kijken, ook na de periode 2026, wanneer er een einde komt aan SFN II".

Geplaatst door SFN Springpaarden Fonds Nederland op Vrijdag 5 juli 2019

Reacties