Severo Jurado Lopez verruilt Helgstrand Dressage voor een eigen stal

Severo Jurado Lopez verruilt Helgstrand Dressage voor een eigen stal

Severo Jurado Lopez - d'Avie FEI World Championships Young Dressage Horses 2019 © DigiShots

De Spaanse topruiter Severo Jurado Lopez was zeven jaar in dienst bij Helgstrand Dressage in Denemarken. Nu gaat hij zijn eigen stal opbouwen, maar blijft wel in Denemarken.

Zeven jaar

“De laatste zeven jaar zijn een mooi avontuur geweest voor ons, maar aan alles komt een eind. Veel van onze ruiters beginnen uiteindelijk voor zichzelf, als ze over de ervaring en de reputatie beschikken die ze daarvoor nodig hebben. Het is heel jammer dat we van zo’n getalenteerde ruiter afscheid moeten nemen, maar we zijn dankbaar voor de vele mooie jaren met hem”, vertelt Andreas Helgstrand.

Nieuw hoofdstuk

“Voor mijn gevoel was de tijd rijp om een nieuw hoofdstuk te beginnen, nadat ik zoveel ervaring heb opgedaan bij Helgstrand en een groot netwerk heb kunnen opbouwen. Ik ben heel dankbaar voor het vertrouwen dat Andreas me heeft gegeven en de vele kansen die ik heb gehad. De vele internationale concoursen met Lorenzo waren een geweldige ervaring, waarvan de Olympische Spelen zeker een hoogtepunt van mijn leven was. Naast natuurlijk de drie gouden medailles met Fiontini en de twee gouden medailles met D’Avie op het WK voor jonge dressuurpaarden”, vertelt Severo Jurado Lopez.
Met Fiontini was hij in de race om een teamplaats voor de Olympische Spelen van dit jaar.

Fantastische paarden

“Ik zal het team enorm missen en natuurlijk de fantastische paarden die ik reed. D’Avie en Fiontini hebben een extra speciaal plaatsje in mijn hart. Ik ben dan ook heel blij dat Andreas hen gaat rijden”, voegt hij toe.

De Spanjaard verdwijnt niet helemaal van het toneel van Helgstrand. Andreas en hij zijn namelijk een samenwerking aangegaan betreffende de training van een aantal paarden.

Bron: De Hoefslag/ Persbericht

Reacties