Introductie dressuurserie, opschorting eventingserie

Introductie dressuurserie, opschorting eventingserie

Het FEI Bureau, bestaande uit de voorzitters van de diverse landengroepen en discipline- en atletencomités, nam vandaag in Istanbul op de General Assembly (algemene ledenvergadering) verschillende besluiten. Een van de opvallendste was de introductie van de FEI Nations Cup Dressage, oftewel een serie landenwedstrijden dressuur. In 2013 zal de serie zich nog in de testfase bevinden. De voorlopige kalender bestaat uit wedstrijden in: Vidauban (Fra) 17-20 mei, Rotterdam (Ned) 20-24 juni, Aken (Dui) 3-8 juli en Hickstead (GBr) 1-4 August 2013 (nog te bevestigen). Elke andere CDIO outdoor competitie, met uitzonder van de CDIO Wellington waar op Lichte Tour-niveau wordt gerreden, zal worden toegevoegd aan deze FEI Nations Cup Dressuur.

In de eventing wordt daarentegen weer een stap teruggezet met betrekking tot de wereldbekercyclus. Op advies van het Eventingcomité schort de FEI deze serie op tot een beter concept is ontwikkeld. De FEI Nations Cup Eventing die dit jaar als proef het levenslicht zag, zal worden voortgezet met nog een testjaar in 2013.

Tevens werd er al ver vooruitgekeken met het opstellen van een shortlist voor de mogelijke crossbouwer van de Olympische Spelen van 2016. Op de lijst staan: Derek Di Grazia (VS), Mark Phillips (GBr), Pierre Michelet (Fra) en Rűdiger Schwartz (Dui).

Verder werden verschillende kampioenschappen vastgelegd waaronder in 2013 de wereldbekerfinale mennen in Bordeaux (Fra) van 8-10 februari en de Europese Kampioenschappen pony’s van 16-21 juli in Arezzo (Ita). In 2014 staat onder meer op het programma het EK Springen voor Young Riders, junioren en kinderen van 25-31 augustus, eveneens in Arezzo.

Tot slot werden er nieuwe leden benoemd in de diverse comités. Vanuit Nederlands oogpunt maakt Hanneke Gerritsen plaats voor Joop Stokkel in het FEI Para-Equestrian Comité.

Reacties