Selectietraject WK jonge springpaarden bekend

Selectietraject WK jonge springpaarden bekend

0 127
Willem Greve - Gogo Karla V KWPN Kampioenschappen 2018 © DigiShots

Op Stoeterij Zangersheide in België wordt van 16 tot en met 20 september het Wereldstamboekenkampioenschap voor jonge springpaarden gehouden. De selectiewedstrijd voor dit kampioenschap vindt plaats van 17 tot en met 19 augustus tijden de Blom Cup. De bij het KWPN- of NRPS-geregistreerde paarden komen dan in actie op het Tops International Arena in het Brabantse Valkenswaard.

WBFSH

De FEI schrijft bij het kampioenschap voor dat de KNHS alleen  de WBFSH paarden kan afvaardigen die voldoen aan de WBFS (World Breeding Federation for Sport Horses ) Quota en als eerste geregistreerd zijn bij het Nederlandse stamboek. Op dit moment zijn dat alleen het KWPN en het NRPS.

FEI Quota

De KNHS kan zich alleen sterk maken voor ondersteuning bij het verkrijgen van een startplaats voor paarden van een buitenlands stamboek binnen de FEI Quota. Voor deze niet KWPN- en NRPS geregistreerde springpaarden wordt van 27 t/m 30 augustus ook een selectie georganiseerd bij de Molenheide in Schijndel.

Voorwaarden

De voorwaarden die gelden voor deelname zijn te vinden in de selectiebepalingen op www.knhs.nl/wkjongespringpaarden. De FEI stelt later in de vraagprogramma’s vast hoeveel paarden de KNHS exact mag afvaardigen.

Kijk voor meer informatie over het WK Jonge Springpaarden op: www.zangersheide.com.

Bron: KNHS

Foto: DigiShots

Reacties