Selectietraject WK Jonge Dressuurpaarden bekend

Selectietraject WK Jonge Dressuurpaarden bekend

0 1292
Andreas Helgstrand - Jovian FEI World Championships Young Dressage Horses 2019 © DigiShots

Van 5 tot en met 9 augustus 2020 wordt in Verden de ‘Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses’ verreden. Inmiddels is bekend hoe de vijf-, zes- en zevenjarige dressuurpaarden zich voor dit wereldkampioenschap kunnen selecteren.

Selectie

Om zich in 2020 te selecteren voor het WK moeten paarden deelnemen aan de Sportsfit WK-observatietrainingen van de KNHS. Vanuit de Pavo Cup 2019 van het KWPN gaan 15 paarden per jaargang door naar de Sportsfit WK-selectie. Daarnaast kunnen paarden zich via twee KNHS-selectie momenten selecteren voor de Sportsfit WK-selectie (per jaargang 15 paarden). De paarden die deel hebben genomen aan het WK voor Jonge Dressuurpaarden in 2019 zijn uitgenodigd direct in te stromen tijdens de 1e Sportfit observatie.

KNHS-Sportsfit WK-selectie

De Sportsfit WK-selectie bestaat uit drie observatietrainingen die plaatsvinden in de maanden april, mei, en juni onder leiding van een commissie. Na iedere training vallen er een aantal paarden af. Na de derde en laatste observatietraining wordt door de commissie de afvaardiging naar het WK Jonge Dressuurpaarden 2020 bekend gemaakt.

Deelnemen

De KNHS-selectie momenten voor deelname aan de Sportsfit WK-selectie vinden plaats op 25 maart en 7 april 2020 op het KNHS-centrum in Ermelo. Hiervoor kan worden ingeschreven via MijnKNHS. Deelnemende paarden moeten als veulen geregistreerd zijn bij een in Nederland erkend en gevestigd stamboek dat ook is aangesloten bij de WBFSH. Tijdens het observatiemoment wordt de Preliminary Dressage Test van de FEI per betreffend jaargang gereden en beoordeeld door de commissie.

Eisen

Voor deelname aan het KNHS-selectiemoment moeten de paarden ten tijde van de deelname de volgende minimale stand hebben behaald in de reguliere wedstrijdsport:

5-jarige paarden: L2 startgerechtigd
6-jarige paarden: Z1 startgerechtigd
7-jarige paarden: ZZ-Zwaar startgerechtigd.

Voor deelname aan Sportsfit WK- observatie/trainingen moeten de paarden per 1 april 2020 de volgende minimale stand hebben behaald:

5-jarige paarden: M2 startgerechtigd
6-jarige paarden: Z1 startgerechtigd
7-jarige paarden: ZZ-Zwaar + 5 winstpunten of LT startgerechtigd

Bron: KNHS

Reacties