Selectietraject EK dressuur voor jeugd bekend

Selectietraject EK dressuur voor jeugd bekend

0 328

Vorige week werd bekendgemaakt dat het EK dressuur voor de jeugd toch door kan gaan. De deelnemers mogen dit jaar afreizen naar Hongarije om daar te strijden om de felbegeerde titels.

Van 9 tot en met 30 augustus worden er wedstrijden in de klassen pony’s, Children, Junioren, Young Riders en U25 verreden.

Data observatiemomenten

Vanwege de corona-maatregelen zijn de oorspronkelijke observatiemomenten komen te vervallen. De nieuwe observatiemomenten staan als volgt gepland:

  • Zaterdag 27 juni Exloo – observatiemoment Children, Junioren, Young Riders, U25
  • Vrijdag 10 juli Schijndel – observatiemoment U25 (Inter 2)
  • Zaterdag 11 juli Schijndel – observatiemoment Pony’s, Children, Junioren, Young Riders
  • Zaterdag 25 juli Geesteren – observatiemoment Pony’s

Als je voor uitzending naar het EK in aanmerking wilt komen, moet je aan minimaal twee observatiemomenten meedoen. Niettemin is niet meer verplicht om deel te moeten nemen aan een internationaal concours. Voor de U25-deelnemers geldt dat zij bij het tweede observatiemoment de InterII proef moeten rijden.

Veterinaire eisen

Tot nu toe heeft de organisatie nog niks bekendgemaakt over de specifieke veterinaire eisen die ze stellen. Wel raden ze de Nederlandse deelnemers aan om hun paarden te enten tegen het West Nijl Virus(WNV) en het Equine herpesvirus, Rhinopneumonie (EHV). Voor zowel het WNV als het EHV dient het paard tweemaal geënt te worden met een tussenperiode van 4 weken. Het is goed de paarden bijtijds te laten enten.

Bron: KNHS

Foto: Remco Veurink

Vergelijkbare artikelen

Reacties