Sectorraad Paarden: ‘Breng stikstofproblematiek paardenhouderij in beeld’

Sectorraad Paarden: ‘Breng stikstofproblematiek paardenhouderij in beeld’

0 3332
paardenhouderij

De Sectorraad Paarden is in gesprek met het ministerie Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit over de stikstofproblematiek.

Aanleiding is een uitspraak eind mei 2019. De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State deed uitspraak in zaken over vergunningen, waar gebruik was gemaakt van het Programma Aanpak Stikstof (PAS).

Paardenbedrijven

Deze uitspraak heeft gevolgen voor alle bedrijven die stikstof uitstoten, dus ook voor de paardenhouderij. Het is nog onduidelijk hoeveel paardenbedrijven door deze uitspraak een probleem hebben met hun vergunningen.

De sectorraad heeft het ministerie gevraagd de gevolgen voor de paardenhouderij in beeld te brengen en met een passende oplossing te komen.

“De problematiek rondom de stikstof en de toekomst van de sector waar gewerkt wordt met dieren roepen veel emoties en vragen op,” aldus de Sectorraad Paarden. “Net als andere sectoren wordt ook de paardensector geraakt door de stikstofproblematiek.”

Gedupeerde paardenhouderijen

Volgens de Sectorraad Paarden doen gedupeerde paardenhouderijen er goed aan om zich te melden. Dat kan bij de dragende organisatie waarbij ze aangesloten zijn. “Zo kan in beeld worden gebracht welke knelpunten er zijn.”

De sectorraad verwijst bedrijven met vragen over stikstof naar de helpdesk van de Rijksoverheid.

Bron: Sectorraad Paarden

Foto: archief

Reacties