Sectorpartijen presenteren aangepast Keurmerk Paard en Welzijn

Sectorpartijen presenteren aangepast Keurmerk Paard en Welzijn

stal paarden paardenhouderij

Tijdens het ondernemerscongres op Horse Event is het nieuwe Keurmerk Paard en Welzijn (KPW) gepresenteerd. Doel van het keurmerk is dat paardenliefhebbers kunnen controleren hoe het met het dierenwelzijn op een bedrijf is gesteld.

‘Het is belangrijk dat de bekendheid van het Keurmerk wordt vergroot,’ vertelde door prof. Dr. Marianne Sloet van Oldruitenborgh-Oosterbaan tijdens de presentatie in Vijfhuizen. ‘En wat wij vooral van belang vinden is het informeren van ondernemers over de inhoud van het Keurmerk. Ondernemers die graag een Keurmerk willen behalen zijn natuurlijk benieuwd naar de eisen, die hebben we geprobeerd in een notendop te presenteren.’

Keurmerk Paard en Welzijn Plus

De belangrijkste aanpassingen die gedaan zijn aan het Keurmerk is de praktische toepasbaarheid van de wijze van keuren en de adviserende rol van de dierenartsen die de keuringen uit gaan voeren. Bedrijven die ruimschoots voldoen aan de eisen van het Keurmerk en zich daarmee in positieve zin onderscheiden van andere bedrijven kunnen het Keurmerk Paard en Welzijn Plus behalen.

Advies inwinnen

Interim voorzitter van Stichting Welzijn Paard, Jan Cees Vogelaar raadt ondernemers aan om eerst advies in te winnen bij hun branche-organisatie (LTO, FNRS et cetera) voordat zij het keurmerk aanvragen. ‘Zij kunnen alvast samen met de ondernemer de eisen doorlopen, het bedrijf bekijken en eventueel adviezen geven om de haalbaarheid te vergroten.’

De sectorpartijen die samen de Sectorraad Paarden vormen hebben tijdens Horse Event hun handtekening gezet onder een verklaring waarin zij aangeven dit initiatief te steunen en actief te promoten.

Bron: keurmerkpaardenwelzijn.nl

Foto: archief

 

Vergelijkbare artikelen

Reacties