Scott Brash’ voormalig Grand Prix paard Bon Ami overleden

Scott Brash’ voormalig Grand Prix paard Bon Ami overleden

Scott Brash - Bon Ami World Equestrian Festival, CHIO Aachen 2012 © DigiShots

De Britse springruiter Scott Brash deelde gisteravond op zijn Facebook-pagina verdrietig nieuws. Hij heeft namelijk afscheid moeten nemen van zijn voormalig Grand Prix paard Bon Ami (v. Pavarotti van de Helle). De succesvolle bruine ruin werd slechts 19 jaar oud.

Carrière

Onder Brash won Bon Ami ruim twintig internationale wedstrijden. Ook de allereerste gewonnen wereldbeker van Brash in Toronto won hij met de bruine ruin onder zich. Daarnaast wisten ze ook bij verschillende wedstrijden op tijd de winst op naam te schrijven.  

Speciale plekje

Op Facebook schrijft Brash: Bon Ami was een heel speciaal paard voor mij. Nadat hij zich had teruggetrokken uit de internationale competitie, heeft hij zijn laatste jaren bij ons thuis in Schotland doorgebracht. Hij had een geweldig thuis bij onze vrienden en hun kinderen. Bon Ami zal in zo veel van onze harten een speciale plek hebben en ik bedank iedereen die deel heeft uitgemaakt van zijn reis.”

Bron: Facebook / Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: DigiShots

 

Reacties