Frank Schuttert derde in LGCT Super Grand Prix

Frank Schuttert derde in LGCT Super Grand Prix

Frank Schuttert - Chianti's Champion
Frank Schuttert - Chianti's Champion FEI World Equestrian Games Tryon 2018 © DigiShots

Op zaterdag vond in Praag de eerste Longines Global Champions Tour Super Grand Prix plaats. Frank Schuttert won met Chianti’s Champion (v.Champion du Lys) een knappe derde prijs in de loodzware wedstrijd. Edwina Tops-Alexander pakte met KWPN-merrie California (v.l’Esprit) de overwinning. In deze nieuwe finale was 1,25 miljoen euro te verdelen.

‘Fantastische wedstrijd’

De super Grand Prix is een onderdeel van de GC Playoffs in Praag, de beste achttien 18 ruiters van het afgelopen seizoen komen aan start. Schuttert schreef met Chianti’s Champion eerder dit seizoen de Grand Prix van Valkenswaard op zijn naam. Geen enkele combinatie bleef in beide omlopen foutloos, de top drie wist de schade te beperken tot één springfout. ‘Ik ben heel blij, mijn paard sprong fantastisch vandaag,’ vertelt Schuttert. ‘Ik heb geluk dat ik hier mag zijn en het is echt een fantastische wedstrijd.’

Edwina Tops-Alexander

Tops-Alexander, vrouw van initiatiefnemer van de competitie Jan Tops, won de Super Grand Prix. ‘Deze competitie is uniek,’ aldus Tops-Alexander. ‘Het was echt een eer en een van de meest prestigieuze wedstrijden die ik ooit gewonnen hebt. Op iedere proef in deze wedstrijd lag veel druk voor de combinaties, dat is wat het zo spannend maakt. Ik moet de organisatie van Praag echt bedanken dat ze dit hebben opgezet, het was geweldig.’

GC Playoffs

Ludger Beerbaum vestigde zich tussen Tops-Alexander en Schuttert op de tweede plek. Zijn vijftienjarige Casello (v.Casall was in topvorm). Naast Schuttert kwam ook Harrie Smolders uit voor Nederland. Hij reed een foutloze eerste omloop met Zinius (v.Nabab de Reve), maar kwam in de tweede omloop ten val.

Later vandaag wordt de finale van de Global Champions League teamwedstrijd verreden. In deze Super Cup Grand Prix komen de Nederlandse ruiters Harrie Smolders, Leopold van Asten, Marc Houtzager en Maikel van der Vleuten aan start.

Klik hier voor de uitslagen van de Super Grand Prix en hier om de GC Playoffs live te volgen.

Bron: Global Champions

Reacties