7 Dingen die alleen de eigenaar van een schrikachtig paard herkent

7 Dingen die alleen de eigenaar van een schrikachtig paard herkent

0 12220
schrikachtig paard

Het ene paard is iets gevoeliger dan de ander. Zo ziet paard één in de hoek een bak een de weerkaatsing van een zonnestraal, waar paard twee ervan overtuigd is dat er een vuurspuwende draak zit verscholen en de benen neemt.

Bomproef is natuurlijk een eigenschap die we graag terugzien in onze paarden, maar die van jou kan je beter omschrijven als een ongeleid projectiel. Eentje die afschiet bij alles wat ook maar beetje ‘anders’ is (of ineens wordt opgemerkt na tien keer passeren, dat kan ook).

Zo een paard houd je op het randje van je stoel, eeuwig alert en hier zijn nog zes dingen die je vast wel herkent als je een schrikachtig paard hebt.

1. Wanneer je op een buitenrit gaat dan sta je er op dat jij de route uit mag kiezen

Natuurlijk worden nieuw geverfde hekjes, blaffende honden, rare struiken en eventueel tijdelijke verkeersborden vermeden. Als het even kan ga je eerst nog even op onderzoek uit met de auto. Gewoon, om er zeker van te zijn dat jullie niet voor verrassingen komen te staan.

2. Je hebt een vastgestelde en duidelijke lijst van dingen die je wel (of juist niet) paard acceptabel vindt

Auto’s (prima), trekkers (raar genoeg, prima), wandelaars (dit is al tricky), paraplu’s (doodeng), plastic zakjes (ren mam! Ren!) en eigenlijk alles wat er gisteren nog niet stond (verzet geen stap meer).

3. Iedere keer als je iets nieuws koopt dan moet dit eerst getest worden op eventuele ‘engheid’

Jassen mogen bijvoorbeeld niet flapperen en ritsen mogen niet rinkelen. En om een of andere reden is een zoutblok en dat ene paarse deken ook doodeng?

4. Op wedstrijd gaan is een uitdaging

Zeker op vreemd terrein. Zoveel nieuwe indrukken en zoveel om van te schrikken, maar zó weinig tijd!

5. Onderweg naar werk ben je constant alert

Je weet maar nooit of er ergens een blaffende hond komt aanrennen, er ineens een hekje openvliegt of een paraplu wordt opgestoken. Zelfs al weet je dat de kans dat je fiets ‘ervandoor gaat’ als deze ‘schrikt’ heel erg klein is.

6. De gemiddelde les gaat voor jou als volgt

Warm-up, overgang naar draf, volte 20 meter, schiet opzij, hand veranderen, gaat in de ankers omdat er (al een week) een emmer op de bakrand staat, galop, draait 180 graden, jij ligt ernaast, einde!

7. En als je dan een keer op een bomproef paard mag rijden…

Dan vind je het stiekem maar een beetje saai. Hoe heerlijk, ontspannen het ook leek.

 

Bron: Gebaseerd op een artikel van Horse&Hound/Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Tekst: Denise Meijer

Foto: Shutterstock

Reacties