Schorsing enduranceruiter door mishandelen paard

Schorsing enduranceruiter door mishandelen paard

WEG Normandië

Het FEI-tribunaal heeft enduranceruiter Ali Mohd Ali Hosani uit de Verenigde Arabische Emiraten voor 6 maanden geschorst. Hij zou zijn paard Corleone in januari dit jaar, tijdens een 160 kilometer lange rit in Dubai, hebben mishandeld.

Waterfles

Ali Mohd Ali Hosani zou zijn paard grof op zijn flanken hebben geslagen met een waterfles. Gabriele Pochhammer schreef hierover het volgende in haar blog: ‘Het is jammer dat hier regels voor zijn opgesteld en dat de FEI er daadwerkelijk straffen voor moet uitdelen. Waarom bestaan er geen ongeschreven fatsoensnormen waar we ons gewoon aan houden?,’ vraagt zij zich af.

In dit specifieke geval was het geen FEI-official die de zaak aankaartte bij het FEi-tribunaal, het was de Britse journalist Pippa Cuckson. Na het bekijken van de video die Cuckson maakte, besloot het tribunaal de ruiter te schorsen.

Toekomst

Op 16 april wordt de endurancesport opnieuw onder de loep genomen tijdens het FEI Sport Forum in Lausanne. Zij analyseren dan of de endurancesport überhaupt wel toekomst heeft in de internationale paardensport. Pochhammer beweert dat áls de FEI de endurancesport uitsluit, het lijden van de paarden niet zal stoppen. ‘Wedstrijden zonder controle van een internationale bond, bieden ruimte. Ik praat dan met name over de “woestijnruiters”, die dan ongestoord met hun paard kunnen omgaan. Dit kan de dood tot gevolg hebben.’

 

Bron: St-George

Archieffoto: Remco Veurink

Reacties