Schoenmakers en Boss concurrentie de baas in Derby

Schoenmakers en Boss concurrentie de baas in Derby

0 637
Bianca Schoenmakers
Bianca Schoenmakers en Boss Hdh.

Maar liefst 31 ruiters namen gisteren tijdens Outdoor Brabant deel aan de Derby. Het parcours was lang en de toegestane tijd krap: slechts drie minuten voor 23 hindernissen en 27 sprongen. Bianca Schoenmakers en Phin Phin-zoon Boss Hdh waren de enige foutloze combinatie en bleven zo de concurrentie de baas.

Schoenmakers verkeert in topvorm. Ze wist eerder dit weekend in Breda al de 1.40m en ZZ-rubriek op naam te zetten en voegde daar gisteravond, voor het derde jaar op rij, de overwinning in de Grote Prijs aan toe. ‘Outdoor Brabant is een hele mooie wedstrijd met een geweldige entourage en gigantische ring. Het is al leuk om eraan mee te mogen doen, laat staan om dan hier te winnen!’, vertelt ze enthousiast.

De tienjarige Boss Hdh is in eigendom van Hans Dings en wordt succesvol uitgebracht in 1.35m rubrieken. ‘Boss is een geboren winnaar. Ik rijd hem al sinds hij zes jaar is, het is een snel paard en echt een meewerkertje. Hij heeft een heel plezierig en leuk karakter.’

Ook de tweede plaats in de Derby was voor Bianca Schoenmakers, deze keer met Daylight. Het duo kwam met een tijdfout over de finish. Siebe Kramer en Bella Meta kregen twee springfouten en werden derde.

Bron: Hoefslag/Outdoor Brabant

Foto: Digishots

Vergelijkbare artikelen

Reacties